Spring naar inhoud

Oproep voor de priesters

Voor de priesters die dit lezen: dit is een bescheiden oproep om meer gelegenheden tot Eucharistische aanbidding te voorzien. Het zou al mooi zijn indien dit 1x per week zou kunnen georganiseerd worden, ook al is dat maar in een kleine kapel – gewoon een uurtje van ingetogen stille aanbidding. Het brengt zoveel genaden voort, niet enkel voor u en de mensen die aanwezig zijn, maar ook voor de hele parochie, de stad of gemeente (denk aan het verhaal van een stad in Mexico die een verbazingwekkende afname van geweld zag nadat er permanente aanbidding werd georganiseerd).

Jezus zei ooit eens tegen een zienster in Italië dat een moment van aanbidding kastijdingen kan afwenden. Gods toorn wordt bedaard, zielen worden gered, zondaars bekeerd, en zelf vordert men op de weg naar de heiligheid. De Eucharistische Jezus ís bron van leven en heiligheid.

Laten we daarom ons inspannen om Hem meer te aanbidden in de Heilige Eucharistie, bij voorkeur plechtig uitgestald in een monstrans.

“Het Heilig uur wordt als een zuurstoftoevoer om de adem van de H. Geest te doen heropleven te midden van de vieze stinkende atmosfeer van de wereld.” ~Aartsbisschop Fulton Sheen

“De Eucharistie is het Sacrament van de Liefde; het betekent liefde; het genereert Liefde.” ~H. Thomas van Aquino

“Enkel door de Eucharistie is het mogelijk om de heroïsche deugden van het Christendom te leven: liefdadigheid, tot het punt van het vergeven van je vijanden; liefde voor diegenen die ons doen lijden; kuisheid op elke leeftijd en in elke situatie; geduld in het lijden en wanneer iemand geschokt is door de stilte van God in de tragedies van de geschiedenis of in iemands persoonlijk bestaan. Jullie moeten steeds Eucharistische zielen zijn om authentieke Christenen te zijn.” ~H. Paus Johannes Paulus II

“De tijd die je doorbrengt met Jezus in het Heilig Sacrament is de beste tijd die je zult doorbrengen op aarde. Elk moment die je doorbrengt met Jezus, zal je vereniging met Hem verdiepen en je ziel voor eeuwig glorievoller en mooier maken in de Hemel, en het zal helpen om altijddurende vrede op aarde te brengen.” ~ H. Moeder Theresa

“Onze Heer in het Heilig Sacrament heeft Zijn handen vol met genaden, en Hij staat gereed om ze uit te storten op ieder die ernaar vraagt.” ~H. Petrus van Alcantara

“De Eucharistie is die liefde die alle liefdes in de Hemel en op aarde overstijgt.” ~H. Bernardus

 

Kinderen die Jezus in het H. Sacrament aanbidden.

Jezus verlangt dat allen Hem komen aanbidden in Zijn Heilig Sacrament, waarin Hij zichzelf geheel en al aan ons heeft gegeven.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: