Spring naar inhoud

Het 12-jarig gebed van de H. Birgitta van Zweden

Graag wil ik in deze Goede Week onderstaand gebed aanbevelen. Ik ben het in 2012 beginnen bidden en bid het tot op vandaag zo goed als elke dag, maar ietsje anders dan hieronder staat (ik bid eerst het gebed tot de Eeuwige Vader en dan het Onze Vader en Weesgegroet. Bij iedere overweging tracht ik kort te mediteren. Dit gebed heeft mij al veel deugd gedaan. Het belangrijkste is volgens mij dat men het Lijden van de Heer overweegt.

De zeven Onzevaders en Weesgegroeten van de H. Birgitta.

Inleidend gebed

O Jezus, ik wil nu zevenmaal het Onzevader bidden in vereniging met de liefde waarmee Gij dit gebed in Uw Hart geheiligd hebt. Laat het vanuit mijn mond in Uw Allerheiligst Hart aankomen; verbeter en vervolmaak het zodanig, dat het de Allerheiligste Drievuldigheid zoveel eer en vreugde zal verschaffen als Gij haar op aarde met dit gebed bewezen hebt, en moge deze eer ook over Uzelf uitstromen tot verheerlijking van Uw Heilige Wonden en Uw kostbaar Bloed dat Gij voor ons vergoten hebt.

1. Goede Jezus, omwille van Uw heilige Besnijdenis, red de zielen!

Onze Vader …

Onze Lieve Vrouw van Smarten, bid voor ons! Wees gegroet …

Heer Jezus, met eerbied gedenk ik de pijnen die U als kind geleden hebt toen U, tot verdriet van Uw Moeder, de besnijdenis hebt ondergaan.

Eeuwige Vader, door de onbevlekte handen van Maria en het Allerheiligst Hart van Jezus offer ik U de eerste wonden en pijnen van Jezus, tot vergeving van mijn jeugdzonden en die van alle mensen, en tot bescherming tegen doodzonden, vooral in mijn familie.

 

2. Goede Jezus, omwille van Uw heilig Bloedzweet, red de zielen!

Onze Vader …

Onze Lieve Vrouw van Smarten, bid voor ons!  Wees gegroet …

Heer Jezus, met eerbied gedenk ik Uw doodsangst in de Hof van Olijven, toen U vlak voor Uw lijden stond en waarbij U wist wat U zou overkomen.

Eeuwige Vader, door de onbevlekte handen van Maria en het Allerheiligst Hart van Jezus offer ik U het geestelijk lijden van Jezus en elke druppel van Zijn bloedig zweet, tot vergeving van mijn zonden van harteloosheid en die van alle mensen, tot bescherming tegen dergelijke zonden en tot vermeerdering van de liefde tot God en de naaste.

 

3. Goede Jezus, omwille van Uw heilige Geselwonden, red de zielen!

Onze Vader …

Onze Lieve Vrouw van Smarten, bid voor ons!  Wees gegroet …

Heer Jezus, met eerbied gedenk ik de eerste grote marteling die U hebt ondergaan toen U, gebonden aan een zuil, gegeseld werd en Uw Lichaam werd verminkt met bloedende wonden.

Eeuwige Vader, door de onbevlekte handen van Maria en het Allerheiligst Hart van Jezus offer ik U de ontelbare wonden, het kostbaar Bloed de en smartelijke pijnen bij de geseling van Jezus, tot vergeving  van mijn zonden van het vlees en die van alle mensen, en tot bescherming tegen die zonden, bijzonder in mijn familie.

 

4. Goede Jezus, omwille van Uw heilige Doornenkroon, red de zielen!

Onze Vader …

Onze Lieve Vrouw van Smarten, bid voor ons!  Wees gegroet …

Heer Jezus, met eerbied gedenk ik de bespottingen en vernederingen die U hebt ondergaan, en de pijnen die U geleden hebt van de doornenkroon en de vuist- en stokslagen die U zijn toegebracht.

Eeuwige Vader, door de onbevlekte handen van Maria en het Allerheiligst Hart van Jezus offer ik U de Wonden, het kostbaar Bloed de en pijnen van het H. Hoofd van Jezus, tot vergeving van mijn zonden van de geest en die van alle mensen, tot bescherming tegen die zonden en tot verbreiding van het Koningschap van Christus op aarde.

 

5. Goede Jezus, omwille van Uw heilige Schouderwonde, red de zielen!

Onze Vader …

Onze Lieve Vrouw van Smarten, bid voor ons!  Wees gegroet …

Heer Jezus, met eerbied gedenk ik de ergste pijn die U geleden hebt bij het dragen van Uw Kruis, waaronder U driemaal gevallen bent.

Eeuwige Vader, door de onbevlekte handen van Maria en het  Allerheiligst Hart van Jezus offer ik U het lijden van Jezus op Zijn Kruisweg, in het bijzonder Zijn H. Schouderwonde en Zijn kostbaar Bloed, tot vergeving van mijn zonden en die van alle mensen, zonden van opstand tegen het Kruis, het klagen over Uw Heilige Geboden en alle andere zondige uitingen, tot bescherming tegen zulke zonden en tot een ware liefde voor het Kruis.

 

6. Goede Jezus, omwille van Uw heilige Nagelwonden, red de zielen!

Onze Vader …

Onze Lieve Vrouw van Smarten, bid voor ons!  Wees gegroet …

Heer Jezus, met eerbied gedenk ik de kruisiging die U hebt ondergaan op de berg van Calvarie, waarbij U veel geleden heeft aan Uw ledematen en Uw handen en voeten werden doorboord. Eeuwige Vader, door de onbevlekte handen van Maria en het Allerheiligst Hart van Jezus offer ik Uw Goddelijke Zoon aan het Kruis, Zijn kruisiging en opheffing, Zijn Wonden aan handen en voeten en Zijn heilig Bloed dat voor ons vergoten werd, Zijn uiterste armoede, Zijn volkomen gehoorzaamheid, al Zijn kwellingen naar Lichaam en Ziel, Zijn kostbare dood en de onbloedige vernieuwing ervan in alle Heilige Missen in de wereld, tot vergeving voor het breken van kloostergeloften en kloosterregels, tot vergeving van mijn zonden en die van de hele wereld, tot genezing van de zieken en stervenden, tot verkrijging van heilige priesters en leken, tot verhoring van de intenties van onze vader de paus, tot herstel van het christelijk gezin, tot verkrijging van een standvastig geloof, vrede in ons land, eenheid van alle volkeren in Christus en Zijn Kerk, en tot bescherming voor de vervolgden in de hele wereld.

 

7. Goede Jezus, omwille van Uw heilige Zijdewonde, red de zielen!

Onze Vader …

Onze Lieve Vrouw van Smarten, bid voor ons!  Wees gegroet …

Heer Jezus, met eerbied en in dankbaarheid gedenk ik de genade van vergeving en het eeuwig leven die U hebt uitgestort over alle volkeren toen Uw zijde werd doorstoken.

Eeuwige Vader, wil het kostbaar Bloed en Water aannemen dat uit het gewonde het Hart van Jezus is gevloeid. Dit vraag ik U tot verkrijging van Uw hulp in de noden van de H. Kerk en tot vergeving van de zonden van alle mensen. Wees ons allen genadig en barmhartig. Bloed van Christus, laatste kostbare inhoud van Zijn Heilig Hart, was mij rein van alle zondesmet! Water uit de zijde van Christus, reinig mij en blus voor mij en alle arme zielen de vlammen van het vagevuur. Amen.

 

Beloften van de Heiland aan de H. Birgitta.

De H. Birgitta was, zoals zo vaak weer eens in gesprek en contemplatie verzonken toen de Heiland tot haar sprak: “Weet, dat Ik allen die 12 jaren lang dagelijks zeven Onzevaders en Weesgegroeten bidden ter ere van Mijn kostbaar Bloed, vijf genadegaven zullen verkrijgen.”

 1. Zij komen niet in het vagevuur.
 2. Ik zal hen in het getal der martelaren opnemen alsof ze hun bloed voor het geloof vergoten hadden.
 3. Ik zal drie zielen van hun verwanten, naar hun eigen keus, in de staat van heiligmakende genade behouden.
 4. De zielen van hun bloedverwanten tot in de vierde graad zullen de hel ontgaan.
 5. Een maand voor hun dood zullen ze de innerlijke kennis hiervan hebben.

Indien ze sterven voordat de 12 jaren voorbij zijn, beschouw Ik het als volbracht, d.w.z. alsof ze aan de voorwaarden hadden voldaan. Paus Innocentius X bevestigde deze openbaring en voegde eraan toe, dat de zielen die deze devotie vervullen iedere Goede Vrijdag een ziel uit het vagevuur bevrijden

 

Bron: In de Geest van Gebed

6 Comments »

 1. Mooie gebeden.
  Ik sla het ook op.
  Ik doe voor het tweede jaar de bron van het geluk.dit boekje heeft veel gemeen met het boven staande gebed.mvg.

  Like

 2. Deze gebeden heb ik de volle 12 jaar gebeden en bid ze nog regelmatig, eveneens de 15 van de H.Birgitta ook met kostbare beloftes.

  Like

  • Ik doe nu ruim 8 jaar de 7 onze vaders en weet dat ik voor altijd gered zal zijn, ik ben dus nog nooit bang geweest voor corona, heb nooit het killervaccin genomen, en zal me ook nooit aan die belachelijke coronavoorschriften houden, ik probeer me liever te houden aan de wetten van GOD, die ik WEL blindelings vertrouw.
   De schapen klampen zich wanhopig vast aan deze duizenden regeltjes van onze corrupte satanische overheid die ons steeds verder naar de afgrond voeren., ik hou me liever vast aan de slechts 10, zeer duidelijke regels (geboden) die we van GOD zelf hebben ontvangen, alleen op die manier bereiken we het eeuwig geluk, de rest is van geen enkele betekenis.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: