Over deze site

Over mij

Ik ben Michaël Dekee, geboren in 1991, en thuis katholiek opgevoed. In mijn tienerjaren ben ik lauw beginnen worden in mijn geloof, en ik leidde een zondig leven. Na een droom in 2011, waar ik besefte dat ik niet klaar was om op oordeelsdag voor God te verschijnen, heb ik mij herpakt en heb ik de draad van mijn geloof weer opgepikt. Ik zat toen aan de unief in de richting biologie (derde bachelor). God maakte mij toen op bijzondere wijze kenbaar dat evolutie (ik had toen een Engels vak “evolution”) niet verenigbaar was met zijn Woord. Heel wat proffen waren bovendien keiharde God-hatende atheïsten, promotors van figuren zoals Richard Dawkins. Ik begon ook stilaan gebreken en hiaten vast te stellen in die evolutietheorie, en de onzin ervan, en eind 2012 heb ik mijn studies dan beëindigd.

Vele bijzondere ervaringen hielpen mij in mijn groei in het geloof.  In 2013 vond ik mijn roeping: het lekenapostolaat. Deze website, die in het najaar van 2014 werd opgericht, is daar één van de aspecten van.

Over de site zelf

Dit is een katholieke traditioneel gerichte website. Deze site werd opgericht om regelmatig een godvruchtige bezinning mee te geven. We schrijven over verschijningen en mirakels, maar geven ook onderricht over het katholiek geloof. We halen teksten uit oude catechismussen en sermoenen, heiligenlevens, kerkvaders en andere (vaak oude) geschriften, welke ikzelf in de loop der jaren bijeen heb gebracht.

Wie op zoek is naar een stek om zich geestelijk te voeden is hier aan het juiste adres!

Over de titel van de site

De afbeelding bij de hoofding van onze site is dat van een relikwie van het H. Kruis. Dit relikwie, met certificaat van de Aartsbisschop van Kolosse, Mgr. Orazio Matteii, ondertekend en afgestempeld in 1784, is in mijn bezit gekomen via de paters Oblaten van Velaines, Henegouwen (België). Het klooster werd daar in 2010 gesloten, al de paters naar het rusthuis, en de inboedel werd verkocht.

Op het voetstuk van de houder van het relikwie staat de inscriptie ‘O Crux Ave Spes Unica’, (O Kruis, Gegroet, onze Enige Hoop) wat uiteindelijk de naam van mijn site werd.

Veel leesplezier!

Michaël Dekee

7 Comments »

 1. Ik neem de communie op de tong en heb daarvoor ook een bevestiging gekregen bij een priester. Het geluk te mogen ervaren dat God je help is prachtig, dat heb ik meermaals mogen ervaren. Fijn dat deze website er is.

  Like

 2. Beste Michaël.
  U besteedt vrij veel aandacht aan allerlei mirakels, wat op zich zeker niet slecht is. Maar zou het een idee zijn om ons katholieke geloof eerst vanuit de Bijbel en de Katechismus te benaderen? Immers, ons geloof moet niet van mirakels afhangen maar eerder van kennis en begrip.
  Aangename site in ieder geval. Dank u. Hartelijke groet.

  Like

  • Hallo,
   ja, wel ik heb redelijk wat bijzondere wonderen aangehaald, ook Eucharistische, omdat die ook mogen gezien zijn. Maar ik heb een hele kast vol met boeken waar ik uit kan putten, ook een aantal catechismussen (de Catechismus van Trente, de Mechelse Catechismus, Katechismus van de Katholieke Kerk en Prentencatechismus uit 1901; en dan nog de Christelyke Onderwyzer in de Catechismus van 1767.) Er komt zeker nog wel eens wat op over godsdienstonderricht en dergelijke. Ik heb ook een reeks boeken met preken van Kanunik D’Hoop uit Gent (+1898), die onderwerpen uit de catechismus uitvoerig bespreekt. Dit artikel komt daaruit: https://cruxavespesunica.org/2015/02/19/over-de-noodzaak-van-de-godsdienst/
   Vriendelijke groet.

   Like

 3. Wat een prachtige site is dit toch. Op dit moment zit ik padre Pio miracle man te bekijken. Dank je wel Michaël voor deze link naar de film. Ik zit echt te genieten. Ga a.u.b. door met je werk. We hebben er zo ontzettend veel behoefte aan in deze tijd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.