Spring naar inhoud

4 mei: feest van de H. Lijkwade

 

4 mei is het Feest van de H. Lijkwade. Op deze dag kan men een volle aflaat verdienen door te Biecht en te Communie te gaan en de (een afbeelding van) de Lijkwade te vereren, met daarbij volgend gebed:

O Heer, die U hebt gewaardigd op de H. Lijkwade, waarin Uw aanbiddelijk lichaam gehuld werd, wanneer men het van het Kruis had afgenomen, de sporen te laten van Uw tegenwoordigheid in deze wereld en het onloochenbaar pand van Uw Liefde, schenk ons de genade, door de verdiensten van Uw lijden, en ten aanzien van dit eerbiedwaardig Linnen, dat tot Uw begrafenis gediend heeft, dat wij op de dag der verrijzenis deelachtig mogen worden aan de glorie waarin Gij eeuwig leeft. Amen.

(Imprim. Namurei Die 7 Juni 1937 – Aflaten: Een volle aflaat is toegestaan voor de 4e mei, Feest van het H. Lijkdoek, en twee andere dagen naar keuze in ’t jaar, aan de gelovigen die, na biecht en de H. Communie volgens de inzichten van Z.H. de Paus godvruchtig de relikwie of de afbeelding van de H. Lijkdoek zullen vereren, met bovenstaand gebed te lezen. Een aflaat van 500 dagen iedere maal dat men hetzelfde gebed zal lezen met een berouwend hart. Pauselijke brief van Z.H. Pius XI, 23 maart 1931.)

Prenten van de H. Lijkwade zijn nog steeds bij ons te bekomen:

Over de lijkwade kun je op onze website hier meer lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: