Spring naar inhoud

Adopteer eens een priester

Wij bidden hier thuis elke dag voor een aantal priesters. Op verschillende plaatsen vroeg O.L.Vrouw te bidden voor de geestelijken. En ze hebben het ook echt hard nodig, want wanneer de Boze een priester in zijn klauwen krijgt, kan hij veel zielen met hem mee sleuren. Ikzelf ben al jaren aan het bidden voor één welbepaalde priester die ik heb gekend, en die ver is afgedwaald. Ik heb al een aantal dromen over hem gehad, die tonen dat het een echte strijd is, een gevecht om hem te redden en te bekeren. Maar ik geef niet op.

Daarom stel ik voor aan alle lezers: adopteer een priester. Daarmee bedoel ik: kies er één uit (of meerdere), die je kent of die je niet kent, en neem hem op in je gebeden. Dat kan een goed priester zijn, om hem te ondersteunen, of een afgedwaalde priester, om hem te bekeren. Blijf ervoor bidden, zonder ophouden!

Eén keer heb ik, samen met nog iemand anders, voor een bepaalde priester gebeden, jaren geleden, en we mochten daarvan na een tijd de vruchten zien: een echte ommekeer – er kwam weer vuur in die priester! Wat waren we toen gelukkig dat ons gebed verhoord was!

Priesters zijn allemaal Maria’s bijzondere zonen, en het zijn uitverkoren zielen die macht hebben ontvangen door hun wijding om Jezus op het altaar te brengen en ons de zonden te vergeven doorheen het Sacrament van de Biecht. Wij kunnen niet zonder priesters. Laten we dus daarom blijven bidden om, als ze verdwaald zijn, ze de rechte weg te doen terugvinden, en om ze te verdedigen, te beschermen en te behoeden voor de duivelse aanvallen, en ze door ons gebed te steunen bij het dragen van hun kruis, opdat ze mogen heilig worden. Heilig zoals de H. Pastoor van Ars, de H. Don Bosco, en vele andere priesterheiligen!

1 reactie »

  1. Ik heb stuk of twaalf priesters geadopteerd waar ik dagelijks 1 of twee kruistocht gebeden voor bid. Vaak plaatsvervangend want er zijn twaalf kruistochgebeden voor de priesters.
    Er komen steeds meer priesters erbij.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: