Spring naar inhoud

Nieuwe kleine catechismus voor beginners: ‘Een introductie in de Christelijke Leer’

Graag wil ik een nieuw boekje promoten dat ik uitgeef, een kleine catechismus gebaseerd op de ‘Catechismus ten gebruike van de bisdommen van België (1954)’. Deze catechismus is zonder vraag en antwoord, maar met doorlopende tekst en waar nodig geactualiseerd.

Wordt behandeld:

Deel 1: God

Deel 2: De Heilsgeschiedenis (1. Schepping, 2. Zondeval, 3. Uitverkiezing volk Israël, 4. Komst Zoon van God en Verlossing, 5. De Kerk en 6. De Voltooiing)

Deel 3: Het Christelijk leven (1. Deugden, 2. Zonde, 3. De 10 geboden (afzonderlijk behandeld))

Deel 4: De middelen om naar de Hemel te gaan (1. Gebed, 2. De Sacramenten (afzonderlijk behandeld))

Het boekje is doorlucht met afbeeldingen.

Omschrijving:

Deze beknopte catechismus werd samengesteld aan de hand van de ‘Catechismus ten gebruike van de bisdommen van België uit 1954’, beter bekend als de ‘Mechelse Catechismus’. De oorzaak van het verval van de Kerk en de geloofscrisis is de onwetendheid. Sinds decennia worden kinderen en volwassenen niet meer naar behoren onderwezen in het geloof. Deze catechismus wil dit probleem verhelpen. Wie zich verder wil verdiepen in de Katholieke Leer, kan uiteraard altijd de originele catechismus ter hand nemen (verkrijgbaar op internet).

Dit boekje is dus een beknopte catechismus waarin de basis wordt meegegeven; het belangrijkste van wat men moet weten. Ideaal voor beginners. De catechismus is tevens nagelezen door een traditiegetrouwe priester en goedgekeurd.

Het boekje is A6 formaat, 30 blz en kost €0,60 per stuk.

Wie dat wil kan er bestellen via het contactformulier op deze website. De boekjes zullen ook in het bestelformulier komen. Eventuele bestellingen zullen echter ten vroegste pas vanaf eind volgende week kunnen verzonden worden.

NB: voor eventuele lezers uit Suriname: aarzel niet om ook een bestelling te plaatsen (ook van ander prentmateriaal)! Er kan altijd “korting” gegeven worden op verzendkosten.

1 reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: