Spring naar inhoud

De vergeten profetieën van Leonie Van den Dijck in Onkerzele

Twee jaar geleden heb ik een film gemaakt over Leonie Van den Dijck en de verschijningen en gebeurtenissen te Onkerzele (België). Men kan bij het Komiteit een boek bestellen, maar dat is eigenlijk een ‘gecondenseerde’ uitgave: er zijn stukken uit weggelaten. Het volledige boek van mijnheer Schellinck, en de inhoud ervan, is enkel bekend bij ingewijden. Onlangs had ik een interessant gesprek met de voorzitter van het Komiteit. Op een rijtje, wat Leonie heeft voorzegd, en wat nog moet komen:

 • Ons geld zal compleet waardeloos worden (door hyperinflatie): ze heeft het papiergeld “langs de straten” zien liggen, omdat de mensen het niet meer konden gebruiken.
 • De tweede wereldoorlog is geëindigd met een atoombom; de derde wereldoorlog “zal beginnen met een atoombom” (staat niet in het uitgegeven boek).
 • Op een gegeven moment zal er een soort ‘pest’ uitbreken, een nieuwe ziekte, die niet behandeld kan worden. Er wordt een lockdown ingevoerd (staat niet in het uitgegeven boek). Op dat moment heerst er ook hongersnood (mensen waren heel mager). Op dat moment zal de bron aan de grot ontspringen: “Nu zie ik heel de wereld, zegt Leonie, en overal zie ik hetzelfde schouwspel. Overal lijken, ganse hopen, doden in massa. Dat was het visioen van de ziekte-epidemie die God over de wereld had laten neerkomen, indien de volkeren zich niet bekeren en tot inkeer komen. Leonie voegde er nog bij: buigen zullen ze, buigen tot op de grond. Iedereen zal buigen en de vinger Gods erkennen. […]. Als dat gebeurde, zag ik alleman de vlucht nemen en zich opsluiten waar ze konden, ten prooi aan grote vrees. Dan zag ik hele groepen mensen, groten en kleinen, rijken en armen ondereen, hun verschrikte schreden richten naar Onkerzele. Van overal zag ik ze komen langs wegen en banen naar het heiligdom alhier. Ik zag ze voorbijtrekken als opgejaagd door de schrik; steeds omkijkende, juist of er hen iets vreselijks op de hielen zat. Hun wezens waren verwrongen; ze liepen meer dan ze gingen, ze huilden meer dan ze spraken. De gebeden werden van schrik luid uitgehuild. ’t Waren juist allemaal bezetenen; zo’n schrik had ik nimmer gezien. Deze schimmen waren gans uitgemergeld, als levende geraamten. […] Alhoewel ik de ziekte over de wereld heb zien komen, in visioen, bevond ik mij hier in deze plaats (haar salon, en stond voor het venster, en zo zag ik die huilende, opgeschrikte, vluchtende massa hier voorbijkomen, recht naar de kapel. Ik weet dat ik dan reeds dood zal zijn […]. Als dat zal gebeuren, zal ginder omhoog (aan de kapel) iets heel wonderbaars voorvallen, een groot mirakel, waarbij de ziekte-epidemie zal ophouden.”
 • Leonie sprak over het communisme als de ‘rode terreur’, die ook naar Europa zal komen: “Onze redding ligt uitsluitend in gebed en boete.”
 • Verder sprak Leonie ook over de straf die over veel grote steden zal komen: “De zondagsmis wordt hoe langer hoe meer verzuimd en een nieuwe golf van ontucht komt over de wereld neer, terwijl het huwelijksmisbruik in erge mate toeneemt. De grote stad (Parijs) zal door brand verwoest worden, evenals veel andere steden. Wat in de oorlog (WOII) is gebeurd, gelijkt kinderspel met wat nu nog te wachten staat. Omwille van het verzuimen van de zondagsmis, omwille van het zondagswerk, omwille van de huwelijksontering en de ontucht komen ontzaglijke straffen over het volk.

2 Comments »

 1. Geachte Bedankt om mij Leonie Van den Dijck terug onder de aandacht te brengen. Ook de grote waarschuwing heb ik terug bekeken. Graag had ik mij het boek en ook de bijkomende nota’s, meldingen die niet in het boek zijn opgenomen, aangeschaft. De tijd waarin we nu leven zijn overrompelend. Ik ben niet gevaccineerd en ik zie duidelijk wat er allemaal gebeurd. De buren en vrienden die de overheid blindelings geloven. Moeilijk om te omschrijven. De kerken die leeg lopen en juist nu zouden ze overvol moeten zijn. Mijn ouders gestorven in mijn handen in 1985 en 1986 ben ik zo dankbaar. Mijn moeder heeft mij de liefde tot Jezus bijgebracht en mijn vader het vertrouwen tot onze Moeder Maria. Zeer genegen

  Vriendelijke Groet Rita Celis Oude Tramweg 12 B-3540 Herk-de-Stad tel. 013 55 39 24 GSM 0472 79 02 69 email: ritacelis@gmail.com

  Virusvrij. http://www.avast.com

  Like

  • Beste, het uitgebreide, originele boek, is momenteel (nog) niet in de handel verkrijgbaar. Het is dus niet te bestellen. Zodra dat zo is, wordt daaromtrent een mededeling geplaatst op de website van Onze Lieve Vrouw van Onkerzele. Mvg.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: