Spring naar inhoud

Radio Aartsengel Michaël: Uitgelicht: Leonie Van den Dijck over de zondvloed

Een nieuw initiatief voor diegenen die geïnteresseerd zijn: Radio Aartsengel Michaël. We zullen trachten regelmatig een podcast te geven over een bepaald onderwerp (als het programma ‘uitgelicht’), waarbij we de ‘controverse’ niet schuwen. In de eerste aflevering hebben we het over Leonie Van den Dijck en wat zij zei over de Zondvloed en haar tijd (in de jaren 1940).

1 reactie »

  1. Mooi, dit verhaal van Leonie van den Dijck. De Zondvloed was niet, zoals mensen denken alleen water uit de hemel, maar ook de bodem der oceanen braken open, en vurig vulkanisch magma kwam omhoog, vermengde zich met de zee, dieren en planten werden heel snel bedekt onder grote lagen sediment, plotseling gefossiliseerd dus. Men kan ook zien aan de fossielen dat dit heel plotseling is gebeurd, hoe kan het anders dat verse bloemen in die toestand werden aangetroffen als fossiel. De hele zee kwam omhoog, zodat het waterniveau stond tot boven de hoogste bergtop, stoom van de verhitte oceanen condenseerde later en zorgde weer voor een Ijstijd. Het was een hele grote omwenteling die voor ons onvoorstelbaar is. Zo heeft God de hele Aarde als het ware weer nieuw gemaakt, en de kleine groep van mensen die het overleefden, die dus in de Ark waren, het symbool voor de latere Kerk, die mensen begonnen weer helemaal opnieuw met hun leven en het bouwen van een gemeenschap. Zeker in de eerste tijd daarna was men zo geschrokken van God’s straf, en werd zo goed mogelijk getracht om de mensen gemeenschappen zo te organiseren, dat het Geloof weer centraal zou staan.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: