Spring naar inhoud

Het noorderlicht was in 1938 een teken, en is wellicht nu weer een teken

Adison County, Idaho, VS, 23 april 2023 (foto: Spaceweather).

In 1917 werd in Fatima door O.L.Vrouw aan de drie herderskinderen Jacinta en Francisco Marto en Lucia Dos Santos voorzegd dat het noorderlicht een teken ging zijn dat de tweede wereldoorlog voor de deur staat:

De oorlog [WOI] gaat eindigen, maar als ze niet ophouden God te beledigen, zal onder het pontificaat van Pius XI een andere, erger dan deze, beginnen. Als gij een nacht verlicht zult zien door een onbekend licht, weet dat dit het grote teken is dat God u geeft, dat Hij de wereld gaat straffen voor haar misdaden door middel van oorlog, hongersnood, vervolgingen van de Kerk en de H. Vader. Om dat te verhinderen, zal Ik de toewijding komen vragen van Rusland aan mijn Onbevlekt Hart en de Communie van eerherstel op de eerste zaterdag van de maand. Als ze naar mijn verlangens luisteren, zal Rusland zich bekeren en zal er vrede komen. Zo niet, zal het zijn dwalingen over de wereld verspreiden, oorlogen en Kerkvervolgingen aanstokend. De goeden zullen gemarteld worden, de H. Vader zal veel te lijden hebben, verschillende naties zullen vernietigd worden.

Die nacht verlicht door een onbekend licht kwam er inderdaad, in januari 1938:

The New York Times sprak op 26 januari 1938 over “het meest heldere vertoon van een aurora borealis in vijftig jaar”, met “pulserende projecties zoals zoeklichten in donkerrood, groenblauw en paars”.

Een jaar later begon WOII. Dit was duidelijk het teken dat O.L.Vrouw had voorspeld te Fatima.

Zoals we hebben gezien in de artikelenreeks over Fatima, is de toewijding van Rusland aan het Onbevlekt Hart van Maria niet gebeurd, en is Rusland niet bekeerd.

Nu, anno 2023, hebben we reeds twee hevige uitbarstingen op de zon gehad, waardoor een plasmawolk (bekend als ‘zonnewind’) naar de aarde werd geslingerd en voor een geomagnetische storm zorgde, met poollicht tot ver onder de poolcirkel, een zeer zeldzaam fenomeen. Een normale uitbarsting (zoals die vaak voorkomt) zorgt voor noorderlicht (poollicht of Aurora Borealis) boven de poolcirkel. Dit is een vrij normaal fenomeen. Maar de uitbarsting van 27 februari en 23 april dit jaar was anders. Het noorderlicht was in februari reeds te zien tot in Nederland, Duitsland en bvb. bepaalde zuidelijkere staten van de VS, hetzij relatief zwak. Het was toen een geomagnetische storm van klasse G2. Zondag was het echter een storm van klasse G4, waardoor het noorderlicht nog zuidelijker te zien was, en op veel plaatsen feller. Het licht werd gezien in Europa, China, Rusland, Canada, de VS, en ook in bvb. Nieuw-Zeeland. Bij ons was het helaas regenachtig weer, maar in Frankrijk, in Bretagne bijvoorbeeld, zagen ze dit:

Dit is in Cornwall (zelfde breedtegraad als Charleroi):

Spectaculair zicht op 24 april in Arizona, een staat in de VS die grenst aan Mexico:

In Litouwen zag men heel duidelijk ook het groene licht:

Nebraska, VS (breedtegraad zoals centraal Frankrijk):

Mirebeau-sur-Bèze (Dijon):

De fotograaf in Dijon zei dat dit de eerste keer in zijn leven was dat hij “groen” licht zag boven Frankrijk.

Dit zijn relatief zeldzame fenomenen, en volgens mij te interpreteren in het licht van de profetieën van Fatima; zeker als ze twee keer zo kort na elkaar gebeuren (in twee maand tijd). Het was in 1938 een teken, en het is volgens mij opnieuw een teken.

Alle foto’s zijn afkomstig van de Realtime Image Gallery van Spaceweather.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: