Spring naar inhoud

Zalige Anna Katharina Emmerick: “Alles verdroogde en stierf af”

Het is heel opvallend dat op dit ogenblik zowel Noord-Amerika, Europa, China en delen van Afrika met hittegolven en extreme droogte te kampen hebben: dit is bijna heel het noordelijk halfrond. Dit is wat de Zaligverklaarde Duitse gestigmatiseerde zuster Anna Katharina Emmerick zag in een visioen over de eindtijd omstreeks 1821:

“Ik zag de aarde als een rond oppervlak, overdekt met donkerte en duisternis. Alles verdroogde en stierf af. Ik zag dat met ontelbare bijzonderheden bij schepselen van allerlei soort, zoals bomen, struiken, planten, bloemen en velden. Het was alsof men het water uit de beken, de fonteinen,de rivieren en de zee pompte, of dat het weer terugkeerde naar zijn bron, naar de wateren boven het uitspansel of rond het paradijs. Ik trok over de verlaten aarde en zag de rivieren als dunne linten, de zeeën als zwarte afgronden, waar men alleen in het midden nog een paar plassen water zag. Heel de rest was een dikke, troebele modder, waarin ik enorme dieren en vissen zag, die zich door de modder heen werkten en vochten tegen de dood. Ik ging ver genoeg om de oever van de zee te zien, waar ik vroeger de H. Clemens had zien verdrinken. Ik zag ook plaatsen en mensen in de droevigste toestand van verwarring en ondergang en ik zag hoe de aarde steeds woester en onvruchtbaarder werd naarmate de duistere werken van de mensen toenamen. Ik zag veel gruwelen tot in bijzonderheden; ik herkende Rome en ik zag de Kerk onderdrukt en haar verval van binnen en van buiten.

Zalige A.K. Emmerick, 1821

Uit: A.K. Emmerick; De Strijdende Kerk; Uitgeverij Jeanne D’ARC 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: