Spring naar inhoud

Eucharistisch mirakel te Sokolka, Polen, 2008

eucharistic_miracles36

In oktober 2008 heeft een zeer bijzondere gebeurtenis plaatsgegrepen in de kerk van de H. Antonius van Padua, in Sokolka, Polen. Een geconsacreerde hostie veranderde in een stuk spier dat afkomstig is van een levend menselijk hart, dat ernstige stress ondergaat op het moment van sterven.

Zondagmorgen 12 oktober 2008 was vader Filip Zdrodowski de Mis aan het vieren in de kerk. Toen vader Jacek Ingielewicz hem assisteerde bij het uitdelen van de H. Communie, viel per ongeluk één van de hosties op de altaartrede. Een vrouw die daar net knielde merkte dit op en vertelde dit aan vader Jacek, die het onmiddellijk opraapte. Toen hij merkte dat de hostie bevuild was, plaatste hij het in het vasculum, een klein potje water dat naast het tabernakel staat (het vasculum is het kleine bassin waarin de priester z’n handen wast nadat hij de Communie heeft uitgedeeld).

Na de Mis nam zuster Julia Dubowska het vasculum in de sacristie en deed de inhoud in een schaaltje en zette het in de kluis. Enkel zij en de pastoor hadden de sleutel. Ze onderzocht elke dag het schaaltje om te kijken of de geconsacreerde hostie was opgelost. Normaal lost een hostie op na enkele dagen. Ze verwachtte dat in dit geval hetzelfde zou gebeuren. Op 19 oktober, rond 8 uur in de morgen, toen zuster Julia de kluis opende, herkende ze de geur van brood. Ze veronderstelde dat de hostie nu was opgelost en dat ze de inhoud kon weggieten in het sacrarium, een afwatering nabij het altaar.

Toen ze naar de hostie keek die in het schaaltje lag, was ze met verstomming geslagen. In het midden van de witte hostie zag ze een klein bloederig stukje levend vlees, ongeveer 1 cm op 1,5 cm. Onderzoek zou later aantonen dat het echt spierweefsel is, afkomstig van een levend menselijk hart, in doodsstrijd. Zuster Julia staarde naar de hostie met de grootste verbazing en eerbied. Ze zei dat het voelde zoals Mozes die staarde naar de brandende struik die door de vlammen niet verteerde.

Hierop toonde ze de hostie aan de aanwezige priesters en aan Mgr. Stanislaw Gniedziejko, die later vertelde dat hij een schok kreeg bij het zien van de hostie. Diezelfde dag werd Aartsbisschop Edward Ozorowski op de hoogte gebracht, die kort daarna een bezoek bracht aan Sokolka. Toen hij de hostie onderzocht, beval hij dat deze veilig bewaard en van nabij moest onderzocht worden.

Op 29 oktober werd het vaatwerk dat de miraculeuze hostie bevatte, overgebracht naar de Goddelijke Barmhartigheidskapel. De volgende dag haalde de Aartsbisschop de hostie uit het water en plaatste het op een witte corporale, deed het geheel in een pyxis en plaatste het in het tabernakel. Na korte tijd droogde de hostie uit en hechtte het bruinrode gedeelte (het stuk hartspier) zich op de corporale. Heden staat deze hostie uitgestald in de kapel van O.L.V. van de Rozenkrans, in de kerk van de H. Antonius van Padua te Sokolka.

eucharistic_miracles37

http://www.visionsofjesuschrist.com/weeping2124.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: