Spring naar inhoud

Een goed boek is ‘licht’

Apostolaat door middel van pers

Het gaat slecht in de wereld omdat er een tekort is aan godsdien­stig onderricht! De kerken zijn verlaten en de plaatsen tot werelds vermaak propvol! Het enige middel om nog tot vele zielen door te dringen is het goede boek! Het binnenbrengen van een goed boek in een familie, het aan te raden, het uit te lenen, of te schenken, is een uitgelezen daad van naastenliefde! Satan, die de vrucht van religieuze lectuur kent, spant valstrikken om het apostolaat van de goede pers te verhinderen. Men heeft tijd en geld in overvloed voor slechte romans en gevaarlijke tijdschriften; maar men heeft een afkeer en verveling tot het lezen van informatieve godsdienstige lectuur.

Zij, die aan bepaalde ongodsdienstige of onverschillige gezinnen een goed boek doen toekomen, als geschenk, of langs de post, zonder weten van deze gezinnen, zijn werkelijk lovenswaardig! Het is een optimale zaak, wanneer u zich het financieel kunt veroorloven, om in uw huis enkele informatieve godsdienstige volkswerkjes in voorraad te hebben, die u te lezen kunt geven aan familieleden, buren en vrienden. Om ze bij gelegenheid ook weg te schenken. Wie kan het goede meten dat zo’n apostolaat kan bewerkstelligen? Over een goed boek moet men zich steeds het volgende voor de geest houden:

Een goed boek is ‘licht’, omdat het de geest verlicht en de duisternis van fouten en dwalingen verwijdert. Een goed boek is een ‘opbeuring’, omdat het de ziel in contact stelt met het bovennatuurlijke, en ze kracht en vreugde brengt. Een goed boek is een ‘voorzorg’, omdat God zich ervan kan bedienen om een zondige ziel tot ‘berouw’ te roepen, of om een ziel vordering te doen maken in de vervolmaking. “Hebt ge een ziel gered?… Dan is de uwe reeds voorbestemd!…”, dit is een uitspraak van de heilige Augustinus, Kerkleraar. Wie goede boeken verspreidt, kan een groot aantal zielen redden. In het andere leven zal God u belonen voor het goede dat gij door dit werk verricht hebt.

Uit: Hostiezielen – Offerzielen, p. Tomaselli.


Goede boeken zijn heden niet meer makkelijk te vinden. In de meeste religieuze boekhandels zijn eerder boeken van de meer ‘modernistische’ trant te vinden: slappe boeken die de katholieke ruggengraat missen. Vandaar wil ik een goede katholieke uitgeverij promoten (waar ik zelf aan bijdraag) met boeken die nergens anders te vinden zijn:

https://jeannedarcuitgeverij.com

Er zijn reeds een 7-tal werken verkrijgbaar, maar er staan er nog heel wat in de wachtlijst. Kijk zeker regelmatig voor updates.

Mijn boek over de evolutietheorie zal hier ook verschijnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: