Spring naar inhoud

De 54-daagse Rozenkransnoveen tot O.L.Vrouw

Op 3 maart 1884, in hetzelfde jaar dat Paus Leo XIII het gebed tot de H. Michaël schreef, werd een jong meisje, Fortuna Agrelli genaamd, in Pompeii (Italië) begenadigd met een verschijning van de H. Maagd, die haar een speciale devotie bekend maakte.

In die tijd was de jonge Fortuna ziek: ze had drie verschillende ongeneeslijke ziekten en haar dokters hadden haar opgegeven, zeggende dat het hopeloos was. Als laatste redmiddel begonnen het meisje en de familie een noveen van Rozenkransen.

Onze Lieve Vrouw verscheen aan het meisje, zittend op een hoge troon en omgeven door lichtende figuren, en met het Goddelijk Kind op haar schoot, en in haar hand een rozenkrans. Het zieke meisje groette de Heilige Maagd aldus: “Koningin van de Heilige Rozenkrans, wees mij genadig, maak mij weer gezond! Ik heb reeds tot u gebeden in een noveen, o Maria, maar ik heb Uw hulp nog niet ervaren. Ik ben zo begerig om genezen te worden!”

De Heilige Maagd antwoordde: “Kind, je hebt mij aanroepen met verschillende titels en je hebt altijd genaden van mij gekregen. Nu, omdat je mij genoemd hebt met de titel die zo aangenaam is aan mij, de Koningin van de Meest Heilige Rozenkrans, kan ik niet langer de gunst weigeren die je verzoekt; want deze naam is mij het meest kostbaar en dierbaar. Doe drie novenen, en je zult alles verkrijgen.”

Korte tijd later verscheen de H. Maagd opnieuw aan Fortuna en zei: “Ieder die genaden van mij verlangt te krijgen, zou drie novenen van de Rozenkransgebeden moeten bidden, en drie novenen in dankzegging.”

Het meisje luisterde naar de instructies van de H. Maagd en ze werd genezen. Haar genezing werd bekend tot in het Vaticaan, met als gevolg dat Paus Leo XIII heel wat encyclieken wijdde aan de Rozenkrans.

De 54-daagse Rozenkransnoveen

Traditioneel gezien is een noveen 9 dagen. Drie novenen om de genade te verkrijgen, en drie novenen in dankzegging, zijn totaal 6 novenen, dus 54 dagen.

De noveen bestaat uit vijf tientjes van de Rozenkrans (of een Rozenhoedje) die elke dag moet gebeden worden. Men moet de noveen bidden zonder één dag tussen te laten, en het mysterie bidden voor die dag, in de juiste volgorde. De eerste dag van de noveen begint met de Blijde Mysteries; de tweede dag de Droevige Mysteries, de derde dag de Glorievolle Mysteries. De vierde dag weer de Blijde Mysteries, en zo verder.

Deze noveen is door de Kerk goedgekeurd.

Bron: The Miraculous 54-Day Rosary Novena (Roman Catholic Man)

4 Comments »

  1. Ik bid altijd elke dag minstens 1 paternoster. Dan doe ik continue Rozenkransnovenen?

    Verstuurd vanaf mijn iPad

    Like

    • Als u niet voor een bijzondere intentie de noveen bidt niet. Men moet een intentie stellen, en dan beginnen tellen. Ook worden de Lichtmysteries niet gebeden in deze noveen, enkel de Blijde, de Droevige en de Glorierijke, telkens na elkaar (terwijl volgens de traditie de maandag de Blijde, dinsdag de Droevige, woensdag de Glorievolle, donderdag deze van het Licht en vrijdag de Droevige, enz… worden gebeden).

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: