Spring naar inhoud

950ste verjaardag van het overlijden van de Heilige Godelieve

6 juli is de feestdag van de Heilige Godelieve. Zij werd in de nacht van 6 op 7 juli 1070 – nu 950 jaar geleden – op bevel van haar man, Bertolf, heer van Gistel, vermoord en in een plas water gedompeld, op het domein van het kasteel van Gistel. Enkele jaren later is de plaats waar zij werd vermoord een bedevaartsoord geworden. Veertien jaar na haar dood verscheen zij aan haar man die, reeds jarenlang gekweld door zijn geweten, zich toen bekeerde. Haar relieken worden sinds jaar en dag bewaard in de Kerk van O.L.Vrouw-ten-hemelopneming, en op de plaats van het kasteel verrees een abdij. Tot op heden blijven mensen naar Gistel trekken, op bedevaart naar het ‘Putje’.

Ter gelegenheid van de 950ste verjaardag van haar dood, en de 90ste verjaardag van de publicatie van het prachtig werk van de hand van pater August De Nolf, Redemptorist: De Heilige Godelieve van Vlaanderen, werd dit opnieuw heruitgegeven:

Het boek telt 246 bladzijden, inclusief een appendix met extra foto’s. Wie dat wil kan het hier bestellen voor €14,00. Binnen een aantal weken ook op Bol.com en Amazon.nl.

Een zéér mooi boek! (Dat is dan ook de reden van heruitgave).

Wie hulp nodig heeft bij het bestellen: neem gerust contact op.

Voor de geïnteresseerden: de kerk van Gistel is in de maand juli elke namiddag van 14-17u te bezoeken, om de relieken van St. Godelieve te kunnen vereren. Op andere maanden van het jaar is de kerk dicht en moet men een bezoek aanvragen.

De abdij van Gistel, met het putje is elke dag vrij te bezoeken.

2 Comments »

 1. Beste Michael, Shalom???????

  Is het mogelijk om uw mails op Facebook te plaatsen? Ik zie nergens een link om door te sturen. Ook niet via App.

  Hartelijke groeten van een dankbare Eugenie ???????????

  Outlook voor Android downloaden

  ________________________________

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: