Spring naar inhoud

Wetenschap zonder God staat gelijk met dwaasheid

Het zijn warme dagen voor oktober. Overal in de media leest men dat ‘klimaatopwarming’ er mee te maken zou hebben. Maar zoals de paleontologie en biologie zonder God leidt tot dwaasheid (de evolutietheorie), zo leidt ook de klimatologie zonder God tot dwaasheid (de door de mens geïnduceerde klimaatopwarming).

Men vindt fossielen en dateert die op miljoenen jaren, terwijl in dinobotten nog origineel celmateriaal wordt teruggevonden, en heel veel fossiele zogenaamd ‘uitgestorven’ soorten nog altijd bestaan, maar een andere wetenschappelijke naam krijgen. Dit zou dan allemaal moeten bewijzen dat wij geëvolueerd zijn uit een oerbacterie, die per toeval ontstond zo’n 3 miljard jaar geleden in een plas water, of in de oerzee…

Zie voor deze kwestie mijn boek of mijn laatste film over de evolutietheorie.

Maar terwijl over die vermeende evolutie miljoenen zoniet miljarden jaren gaat, en men beweert dat in die vele miljoenen jaren het zeeniveau vaak hoger was dan nu, en het ook vaak veel warmer was op deze aarde (zonder toedoen van de mens!), doet men bij de hetze rond de klimaatopwarming alsof de aarde niet langer bestaat dan sinds 1833…

Voor evolutie en paleontologie/geologie een tijdschaal van miljoenen jaren. Voor klimatologie (nl. deze die klimaatopwarming propageert) een tijdschaal van amper 200 jaar.

Mensen laten zich makkelijk hersenspoelen door de media. Laten we even kijken naar de website van het KMI, op de sectie klimaat van België, voor de maand oktober:

18-10-1921Dit is de meest laattijdige zomerdag van de eeuw in Ukkel: de maximumtemperatuur loopt op tot 25,5°C in de open hut.
31-10-1921Voor Ukkel is dit de warmste oktobermaand van de eeuw met een gemiddelde temperatuur van 14,0°C (normaal: 10,3°C).
31-10-1922De derde decade van deze maand is de koudste oktoberdecade van de eeuw in Ukkel met nauwelijks 2,3°C als gemiddelde temperatuur. Een opmerkelijk verschil met het warmterecord van de eerste oktoberdecade van vorig jaar.
31-10-1925De temperatuur stijgt nog tot 20,7°C in Ukkel.
31-10-1926Tijdens deze laatste decade van oktober is er 101,7 mm water gevallen in Ukkel. Dit is de recordwaarde voor alle oktoberdecaden.
17-10-1930Het is voor oktober nog overal zeer zacht in het land: de maxima liggen tussen 19°C en 25°C.
31-10-1932Afgelopen maand was de neerslag zeer overvloedig in Ukkel. Met een totale hoeveelheid van 227,1 mm in de pluviometer was dit de natste oktober van de eeuw (normaal: 71,1 mm).
27-10-1937De maximumtemperatuur klimt bijna overal tot boven 20°C: 24,1°C in Ukkel; 23,9°C in Leopoldsburg en 21,0°C op de Baraque Michel (Jalhay) en in Forges (Chimay).
20-10-1936Overvloedige regen en stormwind veroorzaken dijkbreuken aan de Durme. Er zijn ernstige overstromingen in de streek van Waasmunster.
26-10-1949Een storm treft ons land en zorgt voor veel schade aan woningen en gewassen. De wind bereikt snelheden tot 110 km/u in Ukkel en tot 125 km/u elders in het land.
17-10-1967Een zware storm trekt over het land: er worden windstoten tot 147 km/u gemeten in Oostende en tot 122 km/u in het binnenland.
31-10-1968Vandaag bereikt de maximumtemperatuur in Rochefort 21,0°C. ’s Anderendaags wordt het daar en ook in Stavelot nog 19,0°C.
25-10-1984Onweders veroorzaken veel schade in Vlaanderen.

Gevolg van antropogene ‘klimaatopwarming’? Neen. En hoe warm was het in oktober in pakweg 1730? Of 1240? Of 536? Of het jaar 0, toen de Romeinen hier rondliepen? Of 4000 vóór Christus? Niemand weet dat, want er waren toen geen metingen. De thermometer bestond toen namelijk nog niet.

Denken we daar maar even over na, en laat die paniekvoetbal in de media maar voor wat ze is. Weersextremen, natuurrampen en temperatuurschommelingen zijn van alle eeuwen. Natuurrampen, zoals droogtes enz. zijn veelal door God een straf (uit liefde), om het volk tot inkeer te brengen, om het te louteren. God die deze wereld heeft geschapen, ja, ook deze gevallen wereld (door de vloek van de zondeval zo geworden), heeft alles onder controle. Zonder God leeft er niks, bestaat er niks, beweegt er niks.

En als het weer extremer zou worden, of het klimaat wat warmer of kouder, dan heeft dat niets met CO2-uitstoot door de mens te maken. Kijk maar deze documentaire: de Grote Globale Klimaatopwarmingszwendel (met Nederlandse ondertiteling):

(noot: ik ga niet akkoord met de grote leeftijden die ze toekennen aan ijskernen, maar tot daar; de grote conclusie in deze docu is dat de zon het klimaat stuurt, en niet CO2).

De weersextremen en natuurrampen moeten ons herinneren aan onze kleinheid, onze zondigheid, onze nietigheid tegenover onze Schepper, en ons uitnodigen om onze hoogmoed af te leggen, berouw te hebben over onze zonden en te beseffen dat deze wereld slechts een tijdelijke verblijfplaats is, een ballingsoord, waar alles vergankelijk is en waar we ons niet aan moeten vastklampen.

Het is uiteraard wel voorzegd dat God in de laatste dagen bovennatuurlijke rampen of straffen zal zenden over deze verdorven wereld, gelijkend aan de plagen van Egypte. Dat lezen we onder meer in het boek Apocalyps. En het doel van die rampen is de bekering van het volk, maar er staat steeds geschreven: “En ze bekeerden zich niet”.

Wetenschap zonder en buiten God is dwaasheid. Zonder God is de geest vaak verduisterd en gaat men dwalen op velerlei gebied, of wordt men hoogmoedig en denkt men zelf god te zijn. Maar gelovigen met de ware wijsheid, die leidt tot waarachtige kennis en inzicht, door de kracht van de Heilige Geest, worden in de wereld veelal voor dwaas uitgemaakt en bespot. Maar we hoeven ons daar niet voor te schamen.

De hele hetze rond de ‘door de mens veroorzaakte klimaatopwarming’ is een leugen en dient slechts tot één iets: het ten uitvoer brengen van een goddeloze agenda.

1 reactie »

  1. Michael, Al ben je een stem van een roepende in de woestijn, je ziet het juist. Dank voor je moed én je volharding. Welk een hoogmoed dat mensen God’s Schepping zouden kunnen doorgronden. Hartelijke groet én God’s Rijke Zegen Leo M. Verhoeven +31 6 2722 7337

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: