Spring naar inhoud

Film: Het leven van de H. Paus Pius X

Een zeer mooie Italiaanse film uit de jaren 1950 met Engelse ondertiteling op youtube (of ook Nederlands, bij automatische vertaling (klik op cc)). De film begint bij het jaar 1914, op het moment dat de spanningen in Europa stijgen en de kans op het uitbreken van oorlog almaar toeneemt. De paus trekt zich terug in zijn kapel, begint er tot God te bidden en overschouwt daar zijn leven. Hij is zo bedroefd over de gedachte dat de Europeanen elkaar zullen vermoorden als vijanden. Wanneer het effectief oorlog wordt in augustus 1914, geeft Pius X aan het altaar, tijdens zijn laatste H. Mis, zijn leven als offer in Christus’ handen, en sterft hij.

1 reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: