Spring naar inhoud

Zonnelandjes van februari – maart 1925: nu te downloaden

Momenteel zijn we bezig een hele reeks zonnelandjes in te scannen van februari tot augustus 1925. Dit was een tijdschrift voor de Eucharistische Kruistocht die door de abdij van Averbode werd uitgegeven, waarvan de eerste editie in 1920 verscheen. De Eucharistische Kruistocht was een katholieke beweging voor kinderen vanaf 7 jaar. Paus Pius X had de hele wereld tot een grote Eucharistische Kruistocht opgeroepen, en in 1922 heeft Paus Pius XI tijdens een Eucharistisch Congres de Vlaamse Eucharistische Kruistocht gezegend en aangemoedigd, met tevens de steun van de Vlaamse bisschoppen. Onder meer Herman Wijns was lid van de Eucharistische Kruistocht. De tijdschriftjes bevatten prachtige teksten en we willen die graag delen.

De scans zijn in zwart-wit zodat men ze zelf makkelijk thuis kan afdrukken.

Februari 1925:

Februari – maart 1925:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: