Spring naar inhoud

De ware nederigheid

jesustable

Jezus dient Zijn leerlingen

12 april – In de namiddag zag ik Jezus, de apostelen en enkele leerlingen in Betsaïda. Vele leerlingen waren na een lange afwezigheid teruggekeerd: sommige kwamen terug van een zendingsopdracht, de meesten echter waren voor een tijd terug naar huis gegaan. De leerlingen die een opdracht vervuld hadden kwamen vooral van de overkant van het meer, uit het Tienstedengebied en Gergesa en waren afgemat en hadden echt rust en verzorging nodig. Zij werden op de over van het meer heel liefdevol ontvangen en omhelsd en men bewees hun alle mogelijke diensten. Men bracht hen naar het huis van Andreas, men waste hun de voeten, maakte een bad voor hen klaar, gaf hun nieuwe kleren en vergastten hen op een goede maaltijd.

Daar Jezus zelf druk doende was geweest met hun ontvangst en nu ook meehielp om aan tafel te bedienen, zei Petrus: “Heer, waarom wilt Gij toch opdienen! Laat ons dat doen!” Jezus antwoordde: “Ik ben gezonden om te dienen. Wat aan deze dienaars gedaan wordt, is een dienst aan Mijn Vader,” en hij onderrichtte hen nogmaals over de nederige dienstbaarheid: “Wie de geringste is en allen dient zal de grootste zijn. Wie zich echter voor zijn naaste neerbuigt en hem dient, niet uit liefde, niet om de behoeftige broer te laven, maar om voor die dienst te worden geprezen en voor de mensen de eerste te zijn, die is een veinzer en een ogendienaar en hij heeft zijn loon al gekregen, want hij dient zichzelf en niet zijn broer.” (Zie ook Matt. 20,26-27 en Marc. 10,43-44) Er waren wel zeventig leerlingen bij Jezus, maar er waren er nog veel meer in Jeruzalem en omgeving.

Uit de Visioenen van de Zalige A.K. Emmerick: Openbaar Leven van Jezus; Derde Jaar.

1 reactie »

 1. wat een mooie site.
  Ik heb zelf ook al een groot gedeelte De Visioenen van AKvE gelezen .
  Er staan nog veel meer prachtige hemelse visioenen in.
  bijv. laatste avondmaal,de eerste heilige mis en Jezus verleiding door satan.
  Ik ben in maart dit jaar naar haar graftombe in de kerk geweest te Dulmen.
  groet:jan

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: