Spring naar inhoud

O.L.V. van de 7 Smarten

sorrows

15 september is het feest van O.L.V. van de 7 Smarten. Hier geven wij het gebed tot de 7 smarten; wordt ook wel de rozenkrans van de 7 Smarten genoemd.

  • Eerste Smart: Voorzegging van Simeon in de Tempel

O bedrukte Moeder, ik neem deel in de droefheid die Gij gevoeld hebt, toe Simeon u zei dat een zwaard van droefheid uw ziel zou doorboren. Verlicht mij in al mijn benauwdheden. Onze Vader…. 7x Wees Gegroet…

  • Tweede Smart: Vlucht naar Egypte

O bedrukte Moeder, ik neem deel in de droefheid die Gij gevoeld hebt, toen Gij met uw lieve Zoon naar Egypte moest vluchten. Verwerf mij een volmaakte overgeving aan de wil van de Heer. Onze Vader… 7x Wees Gegroet…

  • Derde Smart: Jezus blijft achter in de Tempel

O bedrukte Moeder, ik neem deel in de droefheid die Gij gevoeld hebt, toen Gij drie dagen vruchteloos uw Zoon moest zoeken. Laat niet toe dat ik voortaan Jezus door mijn zonden nog verlies. Onze Vader… 7x Wees Gegroet…

  • Vierde Smart: Ontmoeting van Jezus tijdens de Kruisweg

O bedrukte Moeder, ik neem deel in de droefheid die gij gevoeld hebt, toen Gij Jezus beladen met Zijn Kruis, op de weg naar Calvarië ontmoette. Help mij met geduld het kruis dragen, dat ik door mijn zonden verdiend heb. Onze Vader… 7x Wees Gegroet…

  • Vijfde Smart: Maria staat onder Jezus’ kruis

O bedrukte Moeder, ik neem deel in de droefheid die Gij gevoeld hebt, toen Gij Jezus aan het kruis zag sterven. Verwerf mij vergiffenis van mijn zonden, welke Jezus met Zijn dood heeft moeten boeten. Onze Vader… 7x Wees Gegroet…

  • Zesde Smart: Maria ontvangt Jezus’ lijk op haar schoot

O bedrukte Moeder, ik neem deel in de droefheid die Gij gevoeld hebt, toen Gij het lichaam van uw Zoon, reeds van het kruis afgedaan, levenloos op uw schoot ontving. Maak dat ik in uw armen sterf, en gewaardig U mijn ziel te ontvangen in het uur van mijn dood. Onze Vader… 7x Wees Gegroet…

  • Zevende Smart: Jezus werd in het graf gelegd

O bedrukte Moeder, ik neem deel in de droefheid die Gij gevoeld hebt, toen Gij uw Zoon in het graf zag liggen. Geef dat ik al de dagen van mijn leven aan uw smarten denk. Onze Vader… 7x Wees gegroet…

Op het einde bidt men nog 3 Weesgegroeten om leedwezen over de zonden te bekomen.

Uit: Hemels Palmhof, gebedenboek, Antwerpen, 1949

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: