Spring naar inhoud

Leer over menswording en verlossing

theotokos

Nog 12 april – Jezus hield vandaag ook voor de apostelen een heel diepzinnige en wonderbare onderrichting, die ik volledig gehoord heb. Hij zei duidelijk dat Hij niet door een man was verwekt, maar door de Heilige Geest en Hij sprak met grote verering over Zijn Moeder. Hij noemde haar het reinste, heiligste en uitverkoren vat, naar wie eeuwenlang de harten van alle vrome mensen gehunkerd hadden, wier komst de tongen van de Profeten vol verwachting aangekondigd hadden. Hij verklaarde hun het getuigenis die Zijn hemelse Vader bij Zijn doop gegeven had; van het getuigenis op de Tabor gewaagde Hij niet.

Hij noemde de tijd sinds Hij op aarde leefde een gelukkige en heilige tijd omdat de band van verwantschap tussen God en de mensen door Hem weer hersteld was. In dit verband sprak Hij zeer diepzinnig over de val van de mensen en zijn afscheiding van de hemelse Vader, over de macht van de Satan en de kwade geesten over de mens en hoe door Zijn geboorte uit de reine en langverwachte heilige Maagd het Rijk en de kracht van God onder de mensen als een levende werkelijkheid was teruggekeerd en hoe zij door Hem en in Hem allen weer tot kinderen van God aangenomen waren. Door Hem was de band tussen het natuurlijke en het bovennatuurlijke, de brug tussen God en mens weer hersteld. Wie over deze brug naar God toe wilde, moest erover met Hem en in Hem en moest van het aardse en de zinnelijke lust van deze wereld afzien. De overmacht, welke de duivel en de boze geesten door het voortdurend leven in zonde en de vermenging van de zondige mensenstammen gevestigd had over de aarde en zijn bewoners, was door Zijn menswording gebroken, en al wie zich in vereniging met Hem van de verknechting van het kwaad wilde bevrijden en het juk van de Satan wilde afwerpen om een nieuwe, vrije mens te worden, moest herboren worden door boetedoening en door de doop, waardoor de mens verenigd met Hem ook verenigd was met Zijn Vader, die ook de Vader van alle mensen was.

Nu waren de mensen nog verdwaalde kinderen en kinderen van de slavernij; Zijn zending was het hen te verzamelen en thuis te brengen. Voor hen wilde Hij Zijn leven geven en hen voeden met Zijn eigen vlees en bloed opdat zij eeuwig leven zouden bezitten. Van in alle eeuwigheid was Maria het uitverkoren onbevlekte vat waarin Hij mens moest worden. Zijn apostelen wilde Hij van alle middelen voorzien om Zijn Rijk voort uit te bouwen. Jammer genoeg zouden er zelfs onder hen zulke bedienaars zijn die de Satan dienden en voor hem een troon in hun hart oprichten.

Uit: Het openbaar leven van Jezus volgens de visioenen van Anna Katharina Emmerick, Derde jaar (deel 1), Jozef de Raedemaeker (nog in bewerking en onuitgegeven).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: