Spring naar inhoud

Feest van de H. Aartsengel Michaël

michael

Gebed van de H. Paus Leo XIII tot de H. Aartsengel Michaël (werd gebeden na iedere H. Mis; na het 2e Vat. Concilie werd dit afgeschaft):

H. Aartsengel Michaël, verdedig ons in de strijd, wees onze bescherming tegen de boosheid en de listen van de duivel. Dat God hem zijn macht doet voelen, zo smeken wij u ootmoedig. En gij, vorst van de hemelse legermachten, drijf Satan en al de boze geesten, die tot verderf van zielen over de wereld ronddwalen, door de Goddelijke kracht in de hel terug. Amen.

Ander gebed:

Hemels Aartsengel Michaël, ik wijd mij geheel aan u toe. Ik stel mijzelf en mijn familie onder uw bescherming. Wil gestadig de Goddelijke liefde in mijn hart doen toenemen. Gedenk o engel Gods, dat ik van heden af onder uw bescherming sta. Bekom mij een altijd vuriger liefde tot God, mijn Vader, tot Jezus, mijn Verlosser, tot de H. Geest, mijn Heiligmaker, tot Maria, mijn Hemelse Moeder en tot Jozef, mijn beschermer. H. Aartsengel Michaël, bid voor ons, red België, red de wereld. Amen.

1 reactie »

  1. beste Michaël, dank ik denk vaak aan een rubriek op de website met gegevens van het hele kerkelijk jaar ( dat lezers kunnen aanstippen in een kolom) bvb wil men iets vinden voer de aartsengelen, dan kan dat het hele jaar want de gegevens staan in een kolom per datum en inhoud. Kan dat op onze website fed.spermalie. Of kan ik doorverwijzen naar zo’n opsomming op deze website o crux? Denk er eens over na. Ik zag datzelfde systeem ook op een nl- site van een parochie en héél nuttig en verkondigend. Tot later en groetjes

    priester Philippe

    ZALIGE Naam- en feestdag! En wat voor één!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: