Spring naar inhoud

Over de werking van het H. Kruisrelikwie

cross

Getuigenis van een zuster uit Californië

Toen Priester John gewijd werd, kreeg hij als geschenk een metalen kruis, dat ergens achter een verborgen luikje een stukje bevatte (vermoedelijk) van het echte Kruis. Hij was niet erg zeker van de echtheid van dit relikwie en schonk bijgevolg niet veel aandacht aan dit geschenk. Toch bewaarde hij dit kruisje bij de andere godsdienstige voorwerpen die hij bezat.

Negen jaar later werd hij, op vraag van zijn bisschop, betrokken bij bevrijdings- en exorcismegebeden. Op een dag kwam een man hem om hulp vragen. Hij was door de duivel bezeten sinds hij in Zuid-Amerika prostituees had bezocht. Tijdens de gebeden voor bevrijding merkte priester John dat de man een sterke afkeer had voor het houten kruis dat hij gebruikte om hem te zegenen. De man boog het hoofd en deed er alles aan opdat het kruis zijn huid niet zou raken. Telkens de priester met het kruis een kruisteken over hem maakte schreeuwde hij het uit.

Dit gebeurde telkens opnieuw bij de eerste drie bijeenkomsten. Priester John dacht toen aan het fameuze metalen kruis dat hij lang geleden gekregen had. Bij de volgende afspraak nam hij dit kruisje mee zonder aan de groep die hem assisteerde, noch aan de bezetene, iets te zeggen over het verschil tussen de twee kruisen. Vanaf het moment dat hij dit kruisje ophief om de man te zegenen, wierp deze zich ver van het kruis met zo’n geweld dat zijn stoel achterover viel en de man meters verder tegen de muur vloog. Hij bleef schreeuwen en trachtte wanhopig aan dit kruist te ontsnappen. Iedereen in de kamer was verbaasd over deze hevige reactie, veel heviger dan de vorige keren. Aan het einde van de gebeden, als de rust teruggekeerd was, opende priester John het luikje van zijn kruisje om aan iedereen het relikwie te tonen, die erin verborgen zat. Niemand twijfelde nog aan de echtheid van dit relikwie van het H. Kruis!

Het is door Zijn Kruis dat Jezus Satan overwonnen heeft en dat Hij ons uit zijn macht verlost. Dit getuigenis toont aan hoe belangrijk echte relikwieën zijn en hoe het misprijzen van devotievoorwerpen ons zoveel genade doet missen, die God ons zo graag wil geven.

(uit: Koningin van de Vrede, Dertigste jaargang nr 4).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: