Spring naar inhoud

Gebed tot Jezus in doodsstrijd in de hof van Gethsemani

O Jezus, die in de overmaat van uw liefde en om de hardheid van onze harten te overwinnen, een overvloed aan genaden uitstort over ieder die uw allerheiligste lijden in de hof van Gethsemani overweegt en de godsvrucht daarvan bevordert, ik bid U, sta mij bij naar hart en ziel om dikwijls aan uw allerheiligste doodsstrijd in de hof van Olijven te denken, om met U medelijden te hebben en mij zoveel mogelijk met U te verenigen.

Gezegende Jezus, die in deze nacht de last van al onze zonden op U hebt genomen en ze volkomen hebt uitgeboet, verleen mij de overgrote gave van een volmaakt berouw over mijn talrijke zonden, die U bloed hebben doen zweten.

Gezegende Jezus, verleen mij, omwille van uw allerhevigste strijd in de hof van Gethsemani, de uiteindelijke zege over de bekoringen en heel bijzonder over die waaraan ik het meest onderhevig ben.

O lijdende Jezus, schenk mij, omwille van uw zielsangsten en uw voor ons ondoorgrondelijke, maar allerhevigste smarten, doorstaan in de nacht van het verraad, een groot licht, opdat ik uw wil kan volbrengen en doe mij altijd weer uw ontzettende inspanning en uw indrukwekkende strijd overdenken en beschouwen, die Gij zegevierend hebt doorstaan om niet uw wil, maar de wil van de Vader te volbrengen.

Wees gezegend, Jezus, om de doodsstrijd en om de tranen die Gij in deze allerheiligste nacht gestort hebt. Wees gezegend, Jezus, om uw bloedzweet en om de dodelijke angsten die Gij hebt doorstaan in de meest ijzingwekkende eenzaamheid, welke nooit een mens zal kunnen begrijpen. Wees gezegend, o zoetste, maar van onmetelijke bitterheid vervulde Jezus, om uw zo diep menselijk en zo verheven goddelijk gebed, dat in de nacht van de ondankbaarheid en het verraad, uit uw zieltogend hart opwelde.

Eeuwige Vader, ik offer U alle verleden, tegenwoordige en toekomstige heilige Missen op, in vereniging met de doodsstrijd van Jezus in de hof van Olijven. Allerheiligste Drie-eenheid, geef dat de kennis van en de liefde tot Jezus’ allerheiligste lijden in de hof van Gethsemani zich in de hele wereld verspeide. Verleen, o Jezus, dat allen die, vervuld van liefde, U aan het Kruis aanschouwen, zich ook uw onmetelijke smarten in de hof van Olijven herinneren, en dat zij, uw voorbeeld navolgend, leren goed te bidden en zegerijk te strijden om U eens in de hemel eeuwig te kunnen verheerlijken. Amen.

*****

Jezus zegt: “… En zie wat ik aanbied voor een beetje liefde: de vergiffenis van alle fouten en de zekerheid van de redding op het ogenblik van sterven aan wie, tenminste, eenmaal per dag denkt aan de smarten die Ik in de hof van Gethsemani heb gekend; een volmaakt en blijvend berouw aan wie één Mis laat opdragen ter ere van diezelfde smarten; het welslagen in de geestelijke aangelegenheden aan hen die de liefde tot mijn allerpijnlijkste smarten van Gethsemani bij anderen zullen inprenten. En ten slotte, om u te tonen dat Ik werkelijk een dijk van mijn Hart wil doorbreken en u een stroom van genaden schenken, beloof Ik aan wie bevorderaar zal worden van de godsvrucht tot mijn doodsstrijd in Gethsemani nog drie gaven: volledige en definitieve overwinning in de grootste bekoring waaraan hij onderworpen is; rechtstreekse macht om zielen uit het Vagevuur te verlossen; een groot licht om mijn wil te volbrengen. Al deze gaven zal Ik heel zeker schenken aan hen die al wat ik gezegd heb, zullen doen met liefde en uit medelijden met mijn verschrikkelijke doodsstrijd in Gethsemani.

(Augustus 1963 – Met kerkelijke goedkeuring  +Macario, Bisschop van Fabriano)

Bron: Foldertje – “Mijn ziel is bedroefd tot stervens toe. Blijft hier en waakt (Mc. 14,32) – van het Maria Centrum Sterre der Zee – Postbus 2738, 6201 JA Maastricht.

Klik hier om meer te lezen over Jezus’ doodsstrijd in de hof van Gethsemani – uit de visioenen van de Zalige Anna Katharina Emmerick.

3 Comments »

 1. Ook Heilige Maria Margaretha Alacoque ontving de opdracht van Jezus om in de avond of nacht van donderdag op vrijdag één uur te waken en Hem gezelschap te houden in de Hof van Olijven waar Hij zijn allerpijnlijkste doodsangst heeft geleden. Kunt gij niet één uur met Mij waken, klaagde Jezus toen de leerlingen in slaap waren gevallen.
  Er is vermeld dat dit Heilig uur Jezus heel welgevallig is en buitengewoon vruchtbaar is voor onze ziel.
  Ook de Heilige Gemma Galgani had een vurige godsvrucht tot het Heilig uur.
  Gemma had een handboekje hiervoor dat bestaat uit gebed en meditatie onderverdeeld in 4x een kwartier.
  Ik probeer regelmatig deze gebeden van Gemma op donderdagavond te mediteren.
  Ze zijn zeer mooi maar soms ben ik s’avonds na het werk zo moe dat ook ik weleens in slaap val. Ik ervaar ze als zeer godsvruchtig en ik heb hierdoor een grote verering ontvangen voor Jezus doodstrijd in de Olijven. Ik raad het iedereen aan.

  Like

  • Helaas kan ik u daar niet op antwoorden, ik heb dat van een foldertje gehaald dat ik ooit eens in mijn handen kreeg. Ik zou moeten de uitgeefster van dat foldertje contacteren, maar dat is al een oud mevrouwtje (L. Demolder uit Wilsele).

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: