Spring naar inhoud

De kracht van de Rozenkrans: Ongedeerd van de atoombom op Hiroshima

“Er is geen enkel probleem, materieel noch geestelijk, nationaal of internationaal, dat niet kan opgelost worden door het bidden van de Rozenkrans en door onze offers. De Rozenkrans, gebeden met veel liefde en godsvrucht, zal Maria troosten en zoveel tranen drogen van Haar Onbevlekt Hart.”

Zuster Lucia Dos Santos – 26 december 1957

Ongedeerd van de atoombom op Hiroshima

Begin augustus 1945 werden twee atoombommen op Japan gegooid, één op Hiroshima op 6 augustus en één op Nagasaki op 9 augustus. In Hiroshima werden ongeveer 80.000 mensen onmiddellijk gedood, en heeft de explosie in totaal ruim 130.000 doden veroorzaakt. In Nagasaki werden ongeveer 40.000 mensen gedood en één derde van de stad werd vernield.

Vier Duitse Jezuïtische missionarissen die nabij het hypocentrum van de aanval op Hiroshima verbleven (minder dan een km van ‘ground zero’, waar de bom ontplofte), overleefden de catastrofe, en de radioactieve straling die duizenden doodde in de maanden daarna, had geen effect op hen.

Vader Hugo Lasalle.

De missionarissen waren vader Hugo Lassalle, Hubert Schiffer, Wilhem Kleinsorge en Huber Cieslik, en zij waren op het moment van de aanval in de pastorij van de kerk van O.L.Vrouw Ten Hemelopneming, één van de weinige gebouwen die de nucleaire ontploffing doorstonden (zie foto). Vader Cieslik schreef in zijn dagboek dat ze enkel kleine verwondingen opliepen van gebroken ruiten, maar niets overhielden van de atoomenergie die vrijkwam.

De dokters die hen verzorgden waarschuwden hen dat de stralingsdosis die ze ontvingen serieuze verwondingen zou veroorzaken, alsook ziekte en een vroege dood. Echter, de diagnose kwam nooit uit. Er ontwikkelden zich nooit afwijkingen en in 1976 woonde vader Schiffer een Eucharistisch Congres bij op de Filipijnen, waar hij zijn verhaal vertelde. Hij bevestigde dat de andere Jezuïeten nog steeds leefden zonder enige kwalen. Ze werden zo’n 200 keer onderzocht door tientallen dokters, in de loop van de daarop volgende jaren. Er werd geen enkel spoor van radioactieve straling in hun lichaam gevonden.

De vier religieuzen twijfelden er nooit aan dat ze gezegend zijn geweest met bescherming door God en de Heilige Maagd Maria. “We leefden de boodschap van Fatima, en we baden de elke dag de Rozenkrans,” zo vertelde vader Schiffer op talloze bijeenkomsten.

Bron: CNA en Classiccatholics.com

Hier verkrijgbaar:

1 reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: