Spring naar inhoud

De pest verjaagd met het Allerheiligste – Het Eucharistisch wonder van Cava dei Tirenni (Italië), 1657

Er is nu veel te doen rond het zogenaamde ‘coronavirus’. Een Amerikaanse bisschop riep onlangs op tot het houden van Eucharistische processies op de vooravond van het feest van St. Jozef, als boetedoening en om Gods genezende hand af te smeken. En dat is inderdaad een heel goed initiatief. In 1657 was er op Hemelvaart een uitbraak van de pest in de Italiaanse stad Cava dei Tirenni. De pest werd gestopt door een processie met het H. Sacrament in de stad te houden.

In mei 1656 werd Napels getroffen door een epidemie van de pest, als gevolg van de invasie door Spaanse troepen vanuit Sardinië. De pest verspreidde zich zo snel naar de omliggende steden en dorpen dat hij al gauw de poorten van de stad Cava dei Tirenni bereikte. Er waren duizenden slachtoffers in de steden en dorpen. Eerwaarde Paolo Franco was één van de weinige priesters die nog niet door de pest waren getroffen. Ondanks het gevaar van besmetting was hij goddelijk geïnspireerd om de mensen in een processie te leiden vanaf de hoogste top van de berg. E.H. Franco zegende de stad met het H. Sacrament. De epidemie stopte wonderbaarlijk. Tot op heden herdenken de inwoners van de stad dit wonder en houdt men jaarlijks een processie in de maand juni.

Als er maar geloof is, dan kan God wonderen doen! Maar waar geen geloof is, gebeuren ook geen wonderen. Dat is de reden waarom Jezus in zijn eigen stad Nazareth weinig wonderen kon verrichten: omdat er geen geloof was.

Uit: Acutis Carlo – Alle erkende Eucharistische mirakels van de wereld, Karmelbroeders van het H. Aanschijn, Bierbeek, 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: