Spring naar inhoud

Jezus spreekt over de H. Eucharistie tot Zuster Josefa Menéndez: De teleurstellingen van Jezus’ Hart

Zuster Josefa Menéndez was een katholieke non en mystica. Zij werd geboren in Madrid en ging op 30-jarige leeftijd in het klooster van de Sociëteit van het Heilig Hart van Jezus in Poitiers. Ze stierf op 33-jarige leeftijd op 29 december 1923. Zij heeft heel wat boodschappen en overwegingen ontvangen van de Heer, welke zij neer heeft geschreven, waaronder overwegingen over Jezus’ lijden. Haar geschriften werden ten zeerste gewaardeerd door Kardinaal Pacelli, de latere Paus Pius XII.

Hieronder een eerste passage

De teleurstellingen van Jezus’ Hart.

Schrijf voor mijn zielen: Ik wil de zielen de bitterheid bekend maken, waarmee mijn Hart verzadigd werd op het ogenblik van het Laatste Avondmaal. Want was mijn vreugde groot bij de gedachte aan de zielen voor wie Ik spijs en levensgezel zou zijn, en van wie Ik tot het einde der tijden het getuigenis zou ontvangen van hun aanbidding, eerherstel en liefde, mijn droefheid was niet minder groot bij het zien van zoveel anderen, die Mij alleen zouden laten of zelfs niet zouden geloven aan mijn werkelijke tegenwoordigheid. In hoeveel harten, besmet door de zonde, zou Ik niet moeten binnengaan! En hoe vaak zou de ontering van mijn Vlees en Bloed niet leiden tot veroordeling van veel zielen!

O, Ik overzag op dat ogenblik de heiligschennissen, de beledigingen en misdaden zonder naam die tegen Mij bedreven zouden worden. Hoeveel uren, hoeveel nachten zou Ik alleen blijven in het tabernakel! En hoeveel zielen zouden mijn uitnodigingen vol liefde, die Ik van daaruit tot hen richten zou, van zich afstoten! O Josefa, laat je doordringen van de gevoelens van mijn Hart.

Uit liefde voor de zielen ben Ik de gevangene van de Eucharistie. Ik blijf daar om hun de gelegenheid te geven in al hun moeilijkheden hun troost te komen zoeken bij de tederste van alle harten, de beste van de vaders en de Vriend die hen nooit verlaat. De H. Eucharistie is de uitvinding van de liefde! En deze liefde die zich uitput voor het welzijn van de zielen, wordt niet beantwoord!

Ik woon met de zondaars om hun redding en hun leven te zijn, de Geneesheer en tegelijk het Geneesmiddel voor alle kwalen door hun bedorven natuur voortgebracht. En als antwoord gaan zij van Mij weg, zij beledigen Mij en verachten Mij… O arme zondaars! Verwijdert u niet van Mij! Dag en nacht wacht Ik op u in het tabernakel. Ik zal u geen verwijt maken van uw misdaden. Ik zal ze u niet voor de voeten werpen, maar Ik zal ze afwassen in het Bloed van mijn Wonden. Hebt geen vrees, komt tot Mij; als gij eens wist hoezeer Ik u liefheb.

En gij, beminde zielen, waarom blijft gij koud en onverschillig voor mijn liefde? Ik weet dat de noden van uw familie, van uw huis, de eisen van het leven voortdurend uw aandacht vragen. Maar toch, zoudt ge niet een ogenblik kunnen vinden om Mij een bewijs te geven van uw liefde en dankbaarheid? Laat u toch niet meeslepen door duizend nutteloze zorgen en bewaar een korte tijd voor uzelf om de Gevangene van liefde te bezoeken en te ontvangen. Als uw lichaam verzwakt is of ziek, neemt gij dan niet de tijd om naar een dokter te gaan die u moet genezen? Komt dus bij Hem die uw ziel de kracht en de gezondheid kan terugschenken en geeft een liefdesaalmoes aan deze goddelijke Gevangene die op u wacht, die u roept en naar u verlangt. Al deze gevoelens overstelpten Mij, Josefa, op het uur van het Laatste Avondmaal. Maar Ik heb je nog niet gezegd wat mijn Hart ondervond bij de gedachte aan mijn uitverkoren zielen: mijn bruiden, mijn priesters. Ik zal het je later zeggen. Ga nu en vergeet niet dat mijn Hart je lief heeft. En jij… heb je Mij lief?

Uit: Het Lijden van Onze Heer Jezus Christus naar zijn eigen openbaringen aan Zuster Josefa Menendez; Stichting Recht Zonder Onderscheid, Nijmegen

2 Comments »

  1. Ja. Josefa Menendez was een echte Heilige. Bij haar staat het Heilig Hart ook centraal. Het boek van Bernard Naaijkens m.s.c. is zeer aan te bevelen. “Liefde en Barmhartigheid” in het Frans “Un appèl à L’amour”. Met kerkelijke Imprimatur 1949. Iedereen die over de Barmhartigheid van Jezus wil lezen, zou ik eigenlijk niet Faustina aanraden, maar wel deze Heilige, en dit speciale boek. Met aanbeveling van Kardinaal Pacelli, de latere Paus Pius XII.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: