Spring naar inhoud

St. Benedictus en de Goddelijke Voorzienigheid

De heilige Benedictus (480-547) stichtte in Italië vele kloosters, met als beroemdste Monte Cassino, de wieg van het West-Europese kloosterleven. Op een dag ontdekten monniken in dat klooster dat ze nog maar vijf broden hadden. “Vanwaar die bezorgdheid?” vroeg de heilige hun. De volgende morgen vonden ze tweehonderd mud meel voor de cel van Benedictus (één mud is een zak van ca. 100 L). Later kwam er hongersnood en de heilige beval hun het laatste beetje olie aan de armen te geven. Maar de broeder econoom weigerde. Vertoornd over die ongehoorzaamheid pakte Benedictus de kruik met het laatste beetje olie, gooide die uit het raam, maar de kruik brak niet. Benedictus gaf de kruik aan de armen, en zie: in de kelder begon het grote lege vat zich meteen als vanzelf te vullen.

Naar de vertellingen over de heilige Benedictus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: