Spring naar inhoud

Klamp u vast aan de aloude Leer van de Kerk

De eens zo stevige grond onder de voeten van zovele nog trouwe gelovigen en priesters binnen de Kerk lijkt stilaan weg te zakken in een moeras van ketterijen en dwalingen. Dat moeras is het moeras van het modernisme, dat nu zijn toppunt lijkt te bereiken in onze bisschoppenconferenties en zelfs in Rome. De zogenaamde ‘Synode van de Synodes’ of de Synodale Weg voor de hele Kerk waarbij vooral “randkerkelijken”, mensen die amper een voet in de Kerk zetten, door de bisschoppen worden “geraadpleegd” over wat zij willen veranderd zien in de Kerk, luidt een donkere tijd in. De zogenaamde ‘syntheses’ van de diocesane fase zijn uitermate heterodox. Van overal klinkt de roep om vrouwen tot het priesterschap toe te laten, het celibaat af te schaffen, anticonceptie toe te laten en homoseksuele ‘koppels’ te zegenen luider en luider. Reeds jarenlang werd de ware Leer van de Kerk door zowel Rome als onze bisschoppen afgezwakt, verdraaid, verzwegen enz., om nu helemaal omver gegooid te worden. Veel van onze ‘herders’ zijn geen herders meer, of zijn het nooit geweest. Deze synode is de ultieme dekmantel voor de modernisten om eindelijk de Leer van de Kerk naar hun hand te zetten (en dus te gaan veranderen). Maar de weg naar de Hemel en naar de Hel blijft dezelfde als 100, 200, 1000 jaar geleden. Zonde blijft zonde. God blijft altijd dezelfde, en Satan blijft ook altijd dezelfde en blijft op zoek gaan naar zielen om ze naar het verderf te brengen. Van Rome hoeven we niets meer te verwachten, Onze Lieve Vrouw voorzegde trouwens in 1846 in La Salette tegen de herderskinderen Maximim en Mélanie dat het van het geloof zou afvallen en uiteindelijk de “zetel van de Antichrist” zal worden (een door Paus Pius IX goedgekeurde boodschap!). Geen rooskleurige vooruitzichten dus.

Daarom is het noodzakelijk om zich in de komende turbulente jaren, waar alles in vraag zal gesteld en vervolgens omver geworpen worden, vast te houden aan de aloude Leer van de Kerk. En hoe doe je dat? Door een goede catechismus in huis te halen, die men regelmatig leest/bestudeert, en kan raadplegen.

Priesters die trouw willen blijven aan de ware leer dienen zich te verdiepen in de Kerkelijke Leer, en ook regelmatig een catechismus te raadplegen voor bvb. onderricht tijdens een homilie. Nogal makkelijk wordt aangenomen dat de gelovigen alles wel al weten, maar niets is minder waar. Veel gelovigen zijn onwetend, omdat niemand na 1965 nog werd onderwezen in de catechismus (dat werd na het Tweede Vaticaans Concilie zo goed als afgeschaft). Onderricht over essentiële geloofszaken blijft belangrijk, maar wordt vaak verwaarloosd. Daarom moeten de gelovigen ook zichzelf onderrichten.

Waar vind je nog een goede catechismus?

In ons uitgeverijtje hebben wij reeds de ‘Catechismus ten gebruike van de bisdommen van België‘ van 1954, maar nu hebben we ook een schoolcatechismus van 1962 heruitgegeven als een originele kopie voor de spotprijs van slechts €6. Een zeer uitgebreide geïllustreerde catechismus van 154 blz.

In totaal hebben wij nu vier werkjes die als zeer nuttig gelden in deze tijd.

Wie interesse heeft: bestel via onze winkel op LULU of contacteer mij (michael_dekee@hotmail.com).

De poorten van de Hel zullen de Kerk niet overweldigen. De Kerk, het Mystiek Lichaam van Christus, dat zijn de gelovigen en de priesters die in deze grote geloofsafval trouw blijven aan de 2000-jaar oude Leer van de Kerk, de Sacramenten en de onvervalste H. Schrift.

4 Comments »

 1. Beste… De boeken (geschriften) van Maria Valtorta “Het epos van de God-mens” (12 stuks) zijn voor mij de beste uitleg of aanvulling van de bijbel. Het zijn de visoenen over het leven en de uitspraken van Jezus tijdens zijn leven. Mooi om te lezen maar soms moeilijk doordat Jezus zomaar de waarheid vertelt, en die is zonder franjes.

  Like

 2. Beste Michael,

  Shalom

  Heeft u dit boek al eens gelezen? Daarin staat het geheim van Mélanie en van Maximin en de boodschap van Maria met imprimatur.

  Hartelijke groeten van een dankbare Eugenie ________________________________

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: