Spring naar inhoud

Film: Is Genesis geschiedenis?

Ik zou graag volgende Amerikaanse documentaire willen aanbevelen, welke op een heel heldere en duidelijke manier komaf maakt met de evolutietheorie en de daarmee samenhangende ‘oude-aarde-theorie’:

Dit is de Engelstalige trailer:

Omschrijving: Mag je uitgaan van de zesdaagse schepping zoals die in het Bijbelboek Genesis is beschreven? In deze meeslepende documentaire gaat dr. Del Tackett in gesprek met dertien wetenschappers, experts in hun eigen vakgebied. Hij ging op zoek naar informatie die Genesis ondersteunt, op het gebied van biologie, geologie, sterrenkunde, geschiedenis en Hebreeuws. Tacketts zoektocht brengt hem door bergen en valleien, langs laboratoria en dino-opgravingen, onder water, in de aardkorst en tussen de sterren. Zo kon hij antwoord geven op die ene vraag: is Genesis geschiedenis?

Wij kennen uiteraard het antwoord: JA (en dat is ook de conclusie in de film). De dvd met Nederlandse ondertiteling is hier te bestellen.

Zonet kwam ik op een website die ik van een mevrouw had doorgekregen die ik had ontmoet op mijn 2-daagse boekenstand in de abdij van Gistel afgelopen zomer (ik stond daar met mijn boek “De evolutietheorie ontkracht”). Die website, die zich “christelijk” wil presenteren, en het “geloof en wetenschap” tracht te “verzoenen”, is niets meer dan een ijdele poging om de evolutietheorie met het “geloof” trachten te verzoenen. In werkelijkheid zitten er meer atheïsten dan gelovigen op die site, wat vooral aan de reacties te merken was. Discussies, twist en betweterij allerhande… Die website had mij dan ook niks te bieden en ik heb hem na een minuut weer gesloten. Pff… oef.

Voor alle duidelijkheid, mijn standpunt over de evolutie/scheppingskwestie: Een debat of discussie hierover is zinloos: men gelooft in het Woord Gods of men gelooft niet. Punt andere lijn. Iedere vorm van compromis of poging om atheïstische (pseudo)wetenschap te gaan verzoenen met het christelijk geloof, of daarover in debat te gaan met een verstokte atheïst is ijdelheid en zinloos. En wetenschap moet niet verzoend worden met het geloof, wetenschappelijke data en feiten moeten gewoon correct geïnterpreteerd worden. Objectieve wetenschap op zich is niet slecht, maar het is de vooringenomen subjectieve “wetenschap” die het atheïsme wil bevorderen dat moet verworpen worden. Maar dat is net de “wetenschap” die ze op die site zogezegd willen “verzoenen” met geloof.

Ik denk dat het in het Boek Spreuken staat dat voor God de grootste wijsheid in deze wereld de grootste dwaasheid is. Het geloof kan nooit met deze atheïstische wereld verzoend worden. Er is slechts één mogelijkheid: de wereld moet zich bekeren. De H. Schrift is de waarheid. Wie dat loochent, loochent zijn geloof, en hoeft dan niet verbaasd te staan dat zijn geloof geen bergen kan verzetten, laat staan dat men het geloof doorgeeft. Een half geloof is geen geloof. Toen Jezus verschenen was aan enkele leerlingen, en zijn apostelen hen niet geloofd hadden, verweet Jezus hen dit:

Later verscheen Hij aan de elf, terwijl zij aan tafel aanlagen. Hij maakte hun een verwijt van hun hardnekkig ongeloof, omdat zij geen geloof hadden geschonken aan degenen die Hem gezien hadden, nadat Hij verrezen was. (Marc. 16:14-15)

Vandaar: een goed christen, met een diep geworteld geloof, moet en kan niet anders dan het Woord Gods van A tot Z, van Alfa tot Omega, als waar aannemen, zonder er een draai aan te willen geven, of te zeggen: dat gedeelte mogen we niet letterlijk nemen… Zever!

Want wie zegt: ik geloof in evolutie, en dat wij zouden afstammen van een lager dier, maakt van Christus een leugenaar, want Hij zei:

“Hebt gij niet gelezen, dat de Schepper in het begin hen als man en vrouw gemaakt heeft en gezegd heeft: Daarom zal de man zijn vader en moeder verlaten om zich te binden aan zijn vrouw en deze twee zullen worden een vlees?”  (Matt 19,4-5)

“Maar in het begin, bij de schepping, heeft God hen als man en vrouw gemaakt.”  (Marc. 10,6)

Dat is de reden dat ik mijn boek “De evolutietheorie ontkracht” geschreven heb, om komaf te maken met de evolutietheorie, ook bij gelovigen. Het is Schepping en daarmee is de kous af. Vandaar dat ik, naast mijn boek, ook andere goede boeken en nu ook deze film warm wil aanbevelen.

Het is ook belangrijk om de kinderen en de jeugd hierover te leren, want in de klas op school leren ze niets anders dan: “wij zijn een toevalsproduct, een geëvolueerde aap,… “. Het wordt tijd dat zij de waarheid te horen krijgen: dat ze geschapen zijn, en door God gewild, én dat God hen verwacht in Zijn Koninkrijk.

Zolang katholieken blijven geloven in de “evolutietheorie” zal men niet in staat zijn om ongelovigen tot Christus te trekken en te bekeren. Wat zou het voor hen uitmaken?

NB: Ik geef ook lezingen over “De evolutietheorie ontkracht”, zie HIER meer daarover.


Een preview van mijn boek is hier op Google Books te zien.

2 Comments »

  1. Michaël,

    dit is heel juist wat je hier geschreven hebt. Jezus zei ook eens: zalig de ogen die zien wat jullie gezien hebben. Een gelovig mens ziet alles anders dan een ongelovig mens. Toch zijn er nog die echt geloven. Moest het zijn dat je de DVD hebt dan zou ik hem ook wel eens bekijken. Het is ook niet nodig om die DVD te kopen en hem éénmaal te bekijken en dat hij daar dan gewoon ligt. Ik ben al uit mijn plaaster maar moet nog lopen met een beenbescherming

    Groeten Lieven

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: