Spring naar inhoud

Recensie “Ik keer terug naar mijn Vader”

Nog niet zo lang geleden las ik het boekje “Ik keer terug naar mijn Vader”. Het gaat over een vrouw die van thuis uit katholiek was opgevoed, maar gaandeweg de toer van het occulte is opgegaan. Door een hele bijzondere reeks bovennatuurlijke gebeurtenissen – en uiteindelijk een bijzondere bekering – keerde ze de loge van de Rozenkruisers de rug toe en werd ze opnieuw katholiek. Heel toevallig ken ik die vrouw, maar ik maak haar naam niet bekend, uit discretie.

Het boekje leest heel vlot en is op een heel eenvoudige manier geschreven, zodat het voor iedereen heel begrijpbaar is. Jill (pseudoniem) vertelt heel eenvoudig haar levensverhaal, hoe ze opgroeide, welke studies ze deed en hoe ze haar man leerde kennen. Ze vertelt hoe geleidelijk aan haar geloof verwaterde en ze meer en meer aangetrokken werd tot het occultisme, mede door haar man en diens familie. Zo rolde ze binnen in de loge van de Rozenkruisers, waar occultisme wordt bedreven. Al snel ging het bergaf, en deed ze mee aan meditatiesessies waarbij ze onder meer eens vervelende buren vervloekte, en op die manier verjoeg (wat effectief ook werkte). Ook beschrijft Jill, vanuit haar huidig geloof, de valstrikken en de misleidingen in de leer van die Rozenkruisers, o.a. het geloof in reïncarnatie. Ze ontmaskert als het ware hun dwalingen en hun valsheid. Zij heeft er middenin gezeten en weet dus wel waar het over gaat.

Vervolgens vertelt ze over hoe Onze Lieve Vrouw begon in te grijpen, en een ommekeer in haar leven teweegbracht. Heel bijzonder en soms ontroerend. Zij heeft meerdere malen écht Onze Lieve Vrouw mogen zien. Maar het was ook nodig. En dan vertelt ze hoe, toen haar bekering bezig was (want dat verliep niet van een leien dakje, en ging niet van de ene dag op de andere), de Satan uitzinnig werd van woede en hij dit op haar uitwerkte. Het scheelde geen haar of ze was naar de loge teruggekeerd, uit wanhoop, maar gelukkig heeft een goed priester haar tegengehouden.

Ze vertelt haar verhaal heel mooi. Het blijft boeien tot de laatste bladzijde. En een paar keer kwamen de tranen in mijn ogen.

Een aanrader. En het boekje kost niet veel geld.


Te bestellen via Amazon UK: klik hier

Via Amazon Frankrijk: klik hier

Link naar de pagina op de site van de uitgeverij.

 

1 reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: