Spring naar inhoud

Het Angelus

Vandaag – 25 maart – is het Maria Boodschap, het feest van de Aankondiging van de Engel Gabriël aan Maria dat zij zwanger zou worden van Jezus, door de werking van de Heilige Geest. We willen even stilstaan bij het Angelusgebed, dat traditioneel gebeden wordt bij het luiden van de Angelusklokken om 12 uur ’s middags.

Het Angelusgebed is van oudsher het gebed om Maria dagelijks te eren omwille van haar Maagdelijk Moederschap. Het is gebaseerd op het Evangelie. De mensen die aan het werken waren, op het land of elders, hoorden de klokken luiden en pauzeerden dan even om het Angelus te bidden… Misschien is het goed om – indien dit nog niet het geval is – deze goede gewoonte tot het onze te maken.

De Engel heeft aan Maria geboodschapt.

En zij heeft ontvangen van de Heilige Geest

Wees gegroet…

Zie de Dienstmaagd des Heren.

Mij geschiede naar uw Woord.

Wees gegroet…

En het Woord is Vlees geworden.

En Het heeft onder ons gewoond.

Wees gegroet….

Bid voor ons, heilige Moeder van God.

Opdat wij de beloften van Christus waardig worden.

Laat ons bidden. Wij bidden U, O Heer, stort Uw genade in onze harten opdat wij, die door de boodschap van de Engel de Menswording van Uw Zoon gekend hebben, door Zijn Lijden en Kruis gebracht worden tot de glorie van de Verrijzenis. Door diezelfde Christus Onze Heer. Amen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: