Spring naar inhoud

Aansporing om dagelijks de volledige Rozenkrans te bidden (4 mysteries)

Onlangs zag ik een video met getuigenissen van mensen over het bidden van de Rozenkrans, met als titel ‘Men of the Rosary’. In de VS is er een soort ‘beweging’ ontstaan van mensen die ernaar streven dagelijks de 4 rozenhoedjes te bidden, of dus de volledige Rozenkrans in de echte zin van het woord, met de 4 mysteries (dus 200 Weesgegroeten). Ze getuigden over de vele genaden en positieve effecten die ze ervan ondervonden. Ze voelen echt dat Maria hen nabijer is.

Eén getuigenis was van iemand die aanvallen van de duivel kreeg, zelfs als hij één of 2 rozenhoedjes bad, maar als hij de 4 mysteries bad, dus de volledige rozenkrans, dan hielden die aanvallen op. Het bidden van de volledige rozenkrans biedt een soort geestelijk pantser, een bescherming, tegen de demonen.

Ook was er iemand die vertelde waarom de mysteries van het Licht door God zijn gegeven aan ons in deze tijd. Die mysteries gaan over de zaken die vandaag heel hard worden aangevallen: het Doopsel, het Huwelijk, het ware Evangelie, de goddelijkheid van Jezus Christus en de H. Eucharistie en het priesterschap. Hij vertelde dat we moeten blij zijn nu méér mysteries te kunnen overwegen, en meer rozenhoedjes te kunnen bidden, dan de heiligen vóór ons.

Een jongen van misschien 10 jaar oud getuigde hoe hij het voor elkaar speelt om dagelijks 4 rozenhoedjes te bidden, o.a. door een tientje te bidden tussen de lessen door, in de winkel, op straat, etc.

Ook wordt aangeraden Maria te vragen om de genade, om in staat te zijn de 4 mysteries – dus de volledige rozenkrans – te bidden.

Zeker het navolgen waard! De genaden zijn overvloedig!

Zeker in deze tijd hebben we Maria’s bescherming zo nodig.

Er is geen enkel probleem, materieel noch geestelijk, nationaal of internationaal, dat niet kan opgelost worden door het bidden van de Rozenkrans en door onze offers. De Rozenkrans, gebeden met veel liefde en godsvrucht, zal Maria troosten en zoveel tranen drogen van Haar Onbevlekt Hart.”

5 Comments »

  • Katholieken aanbidden Maria niet. Wij eren haar als onze Moeder, omdat zij de Moeder is van de Heer, en het 4de gebod ons oproept om ‘vader en moeder te eren’. Eert gij dan niet uw eigen moeder? Hebt gij geen foto hangen ergens van uw eigen moeder? En wat betreft het Weesgegroet (ook wel Groetenis des Engels genoemd in het verleden): dit is Bijbels:

   Dit is het Weesgegroet (Nederlandse versie): Wees gegroet, Maria, vol van genade, de Heer is met u. Gezegend zijt gij onder de vrouwen en gezegend is Jezus, de vrucht van uw schoot. Heilige Maria, Moeder Gods, bid voor ons, zondaars. Nu en in het uur van onze dood. Amen.

   Laten we dit nu eens ontleden:

   De eerste zin is de groetenis van de Engel aan Maria: “Wees gegroet, begenadigde, de Heer is met u.” (Luc. 1,28). De tweede zin is de lofzang van Elizabeth: Gezegend zijt gij onder de vrouwen en gezegend is de vrucht van uw schoot.” (Luc. 1,42). De laatste zin is een toevoeging van de Kerk, waarin we Maria vragen om voor ons te bidden. Maria is de Moeder van Jezus, maar Jezus de tweede persoon in de H. Drievuldigheid, dus ook God. Bijgevolg is Maria de Moeder van God, of kortweg de Moeder Gods.

   Zij is dus niet zomaar een vrouw. Natuurlijk is zij een schepsel en niet God, maar wij mogen haar eren zoals Jezus haar heeft geëerd. Want zegt het 4e gebod niet: eert uw vader en uw moeder? Maria is de moeder van Jezus is, en Jezus is onze God en onze Redder en onze Broeder, die Maria als moeder aan ons allen gaf aan de voet van het kruis. Want toen Jezus aan het kruis hing, zag hij zijn Moeder en bij haar de leerling van wie hij veel hield. “Toen zij Hij tegen Zijn moeder: ‘Vrouw, daar is nu je zoon’. Vervolgens zij Hij tegen de leerling: ‘Daar is je moeder.’ Toen van dat uur af, nam de leerling haar bij zich in huis op (als zijn eigen moeder)” (Joh. 19,25-27). Daarom is het gepast om haar te eren als onze hemelse Moeder.

   Wij hebben een Hemelse Vader, maar ook een Hemelse Moeder, namelijk Maria die de dochter van God de Vader is, de Moeder van God de Zoon en de Bruid van God de H. Geest.

   En Maria zingt, vervuld van de H. Geest tijdens haar bezoek aan Elizabeth: “Want zie, vanaf nu zullen alle geslachten mij zalig prijzen.” (Luc. 1,48)

   Wij prijzen haar zalig omdat zij waardig werd bevonden om Jezus in haar schoot te dragen, zij was zuiver en heilig. God zou nooit zijn intrek hebben genomen in iets onreins. Zij werd als het ware een tabernakel van vlees en bloed. God bemint haar op heel bijzondere wijze, en dat mogen wij ook doen. En wij bidden niet tot haar als tot God, maar wij vragen steeds haar voorspraak, dat zij bidt bij haar Zoon. Zij vermag veel bij God, en is een machtige voorspreekster voor ons. Vraagt gij niet aan uw medebroeders voor u te bidden? Of misschien aan uw moeder? Waarom dan niet aan de Moeder van de Heer?

   Like

 1. De rozenkrans heeft 15 mysteries, in drie rozenhoedjes, van elk 50 wees gegroeten, dat zijn de traditionele. Om ze alle drie te bidden is wel mooi, dat is ook wel mijn ideaal, maar meestal lukt me dat niet, en doe ik er één. Dat duurt 20 minuten, en twee rozenhoedjes duurt 40 minuten alles bij elkaar. Dat lukt soms ook nog wel. Heel soms drie. Ik hoop dat het in de toekomst meer wordt. Ik hoop ook dat meer mensen dat gaan doen, want dat is wat alle heiligen aanbevelen. Ik zou zelf geen dingen doen, die door de moderne pausen zijn veranderd. Door de traditie te volgen zit je altijd goed. De rozenkrans is gegeven door Maria. Ze zou er ooit de wereld mee redden, zei ze zelf. Met de rozenkrans en het bruin scapulier van de Berg Karmel. Ook de Wonderdadige medaille van 1830 is goed om te dragen.

  Like

  • Beste Johan, ik begrijp wat je bedoelt en ik dacht er eerst ook zo over. Maar hoe kan 5 extra tientjes, waarbij we mediteren over de 5 grote mysteries uit het publieke leven van Jezus een slecht idee zijn?
   Dus ik streef er alvast naar om ze alle 4 te bidden.

   Like

 2. Ik had deze al eerder gezien en het is inderdaad zeer inspirerend! Het is mijn doel om alle 4 de rozenhoedjes per dag te bidden maar het lukt niet altijd. Bedankt om deze mooie boodschap verder te verspreiden! En het youtube kanaal (gabi after hours) is in het algemeen een grote aanrading voor enthousiaste inspiratie en devotie tot Maria.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: